Ψηφιακό εξοπλισμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ αποκτούν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλίας

Στην ψηφιακή εποχή περνούν τα σχολεία της Θεσσαλίας καθώς εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου, που αφορά στην προμήθεια του ψηφιακού εξοπλισμού. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ/ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 55.502.435 ευρώ.

PACIFIC-SUN

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια αποκτούν νέο ψηφιακό εξοπλισμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο εξοπλισμός αφορά νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λοιπά ψηφιακά μέσα (διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής).

Με τον τρόπο αυτό όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας αποκτούν συστήματα πληροφορικής για να γίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα η μαθησιακή διαδικασία. Θα καλυφθούν 936 σχολικές μονάδες σε όλη τη Θεσσαλία και έτσι το 100% των γενικών σχολείων θα διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προγράμματα.

Με αυτό τον τρόπο ωφελούμενοι είναι 930.000 μαθητές σε όλη τη Θεσσαλία και γίνεται ένα πρώτο βήμα να δημιουργηθεί το ψηφιακό σχολείο. Από εδώ και πέρα όμως θα πρέπει να γίνουν οι διαγωνισμοί από τις Περιφέρειες, όπως και ζητήσαμε από το αρμόδιο υπουργείο, για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Διαφορετικά για οποιαδήποτε καθυστέρηση παρουσιαστεί στην προμήθεια του πληροφοριακού εξοπλισμού η ευθύνη θα ανήκει στο υπουργείο».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2014 έχουν ήδη εξοπλιστεί από την αιρετή Περιφέρεια όλα τα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλίας, καθώς και τα Τμήματα Ένταξης παιδιών με αναπηρίες με συνολικό προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ.

Ειδικότερα το έργο αφορά στον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό ΤΠΕ για την ένταξη και την εξοικείωση όλων των μαθητών στο συνεχώς εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον, σύμφωνα με την καταγραφή των αναγκών που έγινε από το υπουργείο Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, 4.085 σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 1.331 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 1.011 βιντεοπροβολείς επιτραπέζιοι, 495 εκτυπωτές, 565 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, 292 πολυμηχανήματα, 430 μεταγωγείς, 238 σετ ρομποτικής δημοτικού, 153 ρομποτικής γυμνασίου, 191 σετ ρομποτικής λυκείου και πιλοτικού έργου Edulabs, 414 διαδραστικά συστήματα και 250 High-end workstation for server fuction.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής