Νέες παρεμβάσεις ύψους 16 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αστικές αναπλάσεις σε δέκα δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης, συνολικού ύψους 16.429.644.38 ευρώ, οι οποίες εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

PACIFIC-SUN

Οι δέκα αυτές αστικές αναπλάσεις έρχονται σε συνέχεια των Ολοκληρωμένων  Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, οι οποίες αφορούν το Μεσολόγγι και Αιτωλικό, καθώς και αυτή του Πύργου Κατάκολου Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, έρχονται σε συνέχεια των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων (ΒΑΑ) που αφορούν την Πάτρα και το Αγρίνιο, οι οποίες βρίσκονται επίσης σε φάση υλοποίησης.

Επίσης, σε 15 ημέρες  πρόκειται να ανακοινωθεί νέα προκήρυξη, η οποία θα αφορά όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειάς μας, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια για ένα αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον.

«Είναι γνωστή η θέση μου για συνεργασία. Οι αστικές αναπλάσεις που υλοποιήσαμε με τους Δήμους στο προηγούμενο πρόγραμμα και αυτές που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που υλοποιούμε στην Περιφέρειά μας. Ένα σχέδιο που αφορά όλους. Ένα σχέδιο που αφορά κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η συνεργασία με τους Δήμους δημιουργεί θετικά αποτελέσματα. Έτσι θα συνεχίσουμε. Οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης αποδεικνύουν τις δυνατότητες που διαθέτουν για έργο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής