Κατσιφάρας: Σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και υλοποιούμε την ΟΧΕ Μεσολογγίου-Αιτωλικού

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει όραμα, στόχο και πολιτική βούληση. Κάθε έργο είναι ενταγμένο σε μια στρατηγική που εμπεριέχει την πολιτική βούληση να αλλάξουμε τα δεδομένα της περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε, σήμερα στην έδρα της Π.Ε Aιτωλοακαρνανίας ανακοινώνοντας σειρά έργων για το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό.

PACIFIC-SUN

Πλαισιωμένος από την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη, το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο και την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε σημαντικά έργα που προσδίδουν μια νέα ταυτότητα σε Μεσολόγγι-Αιτωλικό.

«Το τρίπτυχό μας σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε είναι η καθημερινή μας πολιτική πρακτική» είπε ο κ. Κατσιφάρας και ανακοίνωσε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της Ανάπλασης Διαύλου Πόλης και Βυρώνειο Πάρκο – Ανάπλαση οδού Κύπρου στο Μεσολόγγι, προϋπολογισμού 2.830.000 ευρώ και – της Ανάπλασης του Νοτίου Τμήματος Αιτωλικού, προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ.

Πρόκειται για έργα, με φορέα υλοποίησης το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που είναι ενταγμένα στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΟΧΕ είναι ένα στρατηγικό όραμα. Εξειδικεύτηκε με επιστημονικό τρόπο και είχε τη συναίνεση της κοινωνίας των πολιτών. Σήμερα, περνάμε στη φάση της υλοποίησης», τόνισε ο Περιφερειάρχης και επεσήμανε πως «πρόκειται για έργα που θα μεταβάλλουν την εικόνα των δυο αστικών κέντρων, θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα διαμορφώσουν προϋποθέσεις για ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό».

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε ακόμη στην αποκατάσταση του Ξενοκρατείου κτηρίου στο Μεσολόγγι και τη μετατροπή του σε μουσειακό χώρο, η ένταξη του οποίου έχει προηγηθεί , με προϋπολογισμό 3.700.000 ευρώΔυτικής, αλλά και στην «μεγάλη πρόκληση» που – όπως είπε – ακολουθεί και είναι η ανάπλαση – ανάδειξη της Τουρλίδας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής