Κατσιφάρας: Eίμαστε αρωγοί στις προσπάθειες του εθελοντικού κινήματος

To ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης Πρόληψης-Ενημέρωσης-Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2018, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε, παρουσία εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

PACIFIC-SUN

Ουσιαστικά πρόκειται για δράσεις και παρεμβάσεις που συνεχίζουν το μεγάλο εύρος των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2017, δεδομένου ότι η υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή στην κατεύθυνση της άρσης των ανισοτήτων.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει σχέδιο ολοκληρωμένο, στοχευόμενο που κινητοποιεί όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και περιλαμβάνει το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έρχεται να δώσει αξία και στήριξη σε όλο το εθελοντικό κίνημα, όχι με πελατειακό και ρουσφετολογικό τρόπο. Οι Εθελοντικές Οργανώσεις είναι εταίροι μας. Οι Αυτοδιοικητικοί Φορείς έχουμε χρέος να βρισκόμαστε δίπλα τους στην προσπάθεια που καταβάλλουν. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν καπελώνει, αλλά είναι αρωγός σε κοινωνικές πρωτοβουλίες. Θεωρούμε ότι η θεσμική δημοκρατία έχει ανάγκη όλους τους κοινωνικούς θύλακες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά την τοποθέτησή του.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος ανέλυσε διεξοδικά το περιεχόμενο του σχεδιασμού για το 2018, με στόχους: α) τη διαφύλαξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω προσυμπτωματικών ιατρικών ελέγχων ως παρέμβαση προληπτικής ιατρικής, β) την κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μέσω της πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζονται με την ατομική, οικογενειακή και συλλογική λειτουργικότητα, τον συντονισμό δημοσίων, ιδιωτικών και εθελοντικών φορέων για την πληρέστερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του συμπολίτη. Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την αγορά δύο κινητών μονάδων αιμοδοσίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες θα είναι μικρές, θα έχουν μικρό κόστος αγοράς, μικρό κόστος μετακίνησης και εύκολη πρόσβαση σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά, με τρεις στόχους: Την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, την εξασφάλιση επάρκειας αίματος και τον συντονισμό δράσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε την ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε όλες τις Περιφερειακές της Ενότητες, να πρωτοπορήσει στην εθελοντική αιμοδοσία. «Είναι θέμα κουλτούρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής