Γ. Πατούλης: Με ευθύνη Σκουρλέτη οι πόλεις μας παραμένουν βρώμικες ακόμη ένα 24ωρο

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτη εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με αφορμή το γεγονός ότι ακόμη δεν παρουσιάστηκε από τον  η νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι «έχουν περάσει 24 ώρες από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπου μας δόθηκε η υπόσχεση από τον κ. Σκουρλέτη ότι θα υπάρξει άμεσα η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, που θα δώσει τέλος στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους».

«Λύση όμως ακόμη δεν έχει δοθεί και με προσωπική ευθύνη του κ. Σκουρλέτη, οι πόλεις μας παραμένουν βρώμικες ακόμη ένα 24ωρο. Η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι «περιμένουμε από τον κ. υπουργό να μας παρουσιάσει άμεσα μια νομικά άρτια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, όπως δεσμεύθηκε χτες ο ίδιος» και συνέχισε λέγοντας ότι «τα 24ωρα όμως περνούν και η λύση δεν έρχεται και δεν θα δίνεται λύση όσο συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, αλλά το Κεντρικό Κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές. Θεωρούμε αδιανόητο ο υπουργός Εσωτερικών να αποφασίζει για το πώς θα λειτουργούν οι 325 δήμοι, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης».

«Διατυπώνουμε» είπε «για μια ακόμη φορά τη θέση ότι θεωρούμε δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεων τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους».

«Στην κατεύθυνση αυτή και μόνον, δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει την Κυβέρνηση να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων αυτών», υποστήριξε.

«Συνένοχοι όμως στις λανθασμένες επιλογές του κ. Σκουρλέτη δεν θα γίνουμε Ο κ. Σκουρλέτης δημιούργησε το πρόβλημα κι αυτός οφείλει να δώσει και τη λύση. Επιμένουμε στη πάγια θέση μας για μόνιμη και σταθερή εργασία στους δήμους», είπε καταλήγοντας ο κ. Σκουρλέτης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής