Επίσκεψη Γ. Τσουκαλά στο Σωματείο Λιμενεργατών

Το Σωματείο Λιμενεργατών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενη από το Δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους Δέσποινα Οικονόμου και Δημήτρη Τσάτση.

PACIFIC-SUN

Το Σωματείο Λιμενεργατών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενη από το Δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους Δέσποινα Οικονόμου και Δημήτρη Τσάτση.

Μιλώντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι «έχουμε έγκαιρα κατανοήσει τη στρατηγική σημασία του λιμανιού. Σε μια πόλη οι δουλειές του λιμανιού αποτελούν αιτία ανάπτυξης και προόδου. Γι’ αυτό θεωρούμε πλεονέκτημα για την πόλη την ύπαρξη του λιμανιού. Και βέβαια σε μια βιομηχανική πόλη το λιμάνι υπηρετεί κυρίως τις ανάγκες πρώτων υλών των επιχειρήσεων, το εμπόριο των παραγόμενων αγαθών. Τροφοδοτεί τη βιομηχανική παραγωγή και με αυτή την έννοια λιμάνι και βιομηχανία συνδέονται».

Για τη θέση του λιμανιού επεσήμανε ότι «επιλέχθηκε στο σημερινό χώρο πριν αρκετές δεκαετίες, όταν η πόλη ήταν μικρή, σχεδόν χωριό. Είναι σαφές ότι η σημερινή θέση είναι ακατάλληλη. Ουσιαστικά είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου αφού δεσπόζει σε μια θέση που κάλλιστα μπορεί να γίνει χώρος περιπάτου, να συνδεθεί με τις παραλίες του Φονιά και του ΙΡΙΣ».

Ο κ. Τσουκαλά υπογράμμισε ότι «υποστηρίζουμε τη μεταφορά του σε άλλο σημείο εκτός πόλης, τη Βλύχα. Η πολιτική αυτή θέση είναι συνεπής και με την ανάπτυξη της πόλης και με την αξιοποίηση του χώρου, όταν το λιμάνι μετεγκατασταθεί. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα λιμάνι μεγαλύτερο, πιο σύγχρονο, πιο  ευέλικτο από το σημερινό, δίχως να ενοχλεί την πόλη. Ένα λιμάνι ελκυστικό για δουλειές».

«Όσο το λιμάνι παραμένει στο σημερινό χώρο, μας ενδιαφέρει να υπάρξουν δουλειές και αυτές να τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους και την εργατική νομοθεσία», είπε και πρόσθεσε ότι «κατανοούμε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ ΟΛΕ και Δήμου. Προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι να στηρίξει κάθε θετική απόφαση, κάθε κίνηση για την αναβάθμιση του χώρου και  τη λήψη μέτρων ασφαλείας».

Ως προτεραιότητα έθεσε ο δήμαρχος «την ανέλκυση των ναυαγίων, πρωτίστως των επικίνδυνων, ώστε η θάλασσα να μην κρύβει κινδύνους τη ναυσιπλοΐα και, κυρίως, να μην ρυπαίνεται. Να θυμίσω τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ανέλκυση των ναυαγίων και να υπογραμμίσω ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί έχουν αποβεί άγονοι»

«Καταγεγραμμένη είναι η διαφωνία μας με την πολιτική του ΟΛΕ να δέχεται τα παροπλισμένα πλοία στον κόλπο της Ελευσίνας. Θεωρούμε αυτή την πολιτική μονομερή, άδικη και περιβαλλοντικά ασύμφορη. Χαρακτηρίζει και περιγράφει άδικα τον κόλπο της Ελευσίνας», συνέχισε ο κ. Τσουκαλάς και συμπλήρωσε ότι «ο ΟΛΕ αποφάσισε να δοθούν στο Δήμο 4 σημεία του παραλιακού μετώπου.» και δεσμεύτηκε  για την αξιοποίησή τους ώστε να «αποδείξουμε ότι μπορούμε να αποτελέσουμε υψηλό ποιοτικό πρότυπο διαχείρισης.»

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής