Δήμος Αμαρουσίου: 750.000 ευρώ για την αξιοποίηση διατηρητέου κτιρίου σε πολιτιστικό χώρο

Σε πολιτιστικό χώρο θα αξιοποιηθεί το μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας διατηρητέο κτήριο, που βρίσκεται επί των οδών Βασ. Όλγας 14 και Σουρή, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

PACIFIC-SUN

Ο Δήμος Αμαρουσίου μετά την απόκτηση του διατηρητέου στο Ο.Τ.88 με χρηματοδοτικούς πόρους από το Πράσινο Ταμείο (484.477,16 ευρώ), ώστε οι πολίτες να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ, διεκδίκησε επίσης και πέτυχε για την αξιοποίησή του, τη χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 750.000 ευρώ.

Στη διώροφη λιθόκτιστη κεραμοσκεπή κατοικία, συνολικής δόμησης 330,66τμ, η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 596,95 τμ, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναπαλαίωσης και κατάλληλες εργασίες ανακατασκευής στο κτήριο και στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να γίνει μία «όαση» που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή.

Ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του κτηρίου θα διαφυλαχθεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για την πόλη του Αμαρουσίου, ενώ παράλληλα ο χώρος θα αποκτήσει σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές.

Στο νέο πολιτιστικό χώρο μεταξύ άλλων στο ισόγειο θα λειτουργεί βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, χώρος σεμιναρίου και στον 1ο όροφο εκθεσιακός χώρος, επιπλέον χώρος σεμιναρίου, κ.α.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής