Δενδροφύτευση στους κήπους της Τερψιθέας από τον Δήμο Πειραιά

Με την παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη έγινε σήμερα δενδροφύτευση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου στους κήπους της Τερψιθέας. Συνολικά φυτεύτηκαν δεκαεννέα δένδρα πλατάνια, ακακίες Κωνσταντινουπόλεως και γιακαράντα.

PACIFIC-SUN

Τα δένδρα ήταν προσφορά ήταν προσφορά ιατρού και η πρωτοβουλία αυτή είχε τη στήριξη εθελοντών του Πειραιά, ενώ την τεχνική επίβλεψη, είχε ο αρχιτέκτων τοπίου, γεωπόνος σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τον ιατρό για τη δωρεά των δένδρων, λέγοντας πως «αν βρει μιμητές η ενέργεια θα μπορέσουμε να έχουμε περισσότερα δένδρα στην πόλη. Έχουμε κάθε διάθεση και χώρους, ώστε να αυξήσουμε κατά το δυνατό το πράσινο σε μια πόλη που το έχει ανάγκη».

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε επίσης, πως η Δημοτική Αρχή καταβάλλει προσπάθειες για την αύξηση του πρασίνου στον Πειραιά. «Μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως να έχουμε κι ανθρώπους δίπλα μας οι οποίοι βοηθούν. Ελπίζω να  έχουμε και άλλες τέτοιους είδους δενδροφυτεύσεις, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ευχαρίστησε τον κ. Καταφυγιώτη για την προσφορά του. Ο κ. Βοϊδονικόλας αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ο Δήμος Πειραιά, επισημαίνοντας πως θα γίνουν κι άλλες στο μέλλον. Κάλεσε μάλιστα τους Πειραιώτες να συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές ενέργειες και όσοι επιθυμούν να μιμηθούν την προσφορά του κ. Καταφυγιώτη.

Ο ιατρός που δώρισε τα δένδρα στον Δήμο, αναφέρθηκε στα βιώματα που είχε στην παιδική του ηλικία  για τους κήπους της Τερψιθέας. Τόνισε πως προχώρησε στη δωρεά γιατί αγαπάει τον Πειραιά και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βοϊδονικόλα για την θετική τους ανταπόκριση και συνεργασία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής