5 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό δομών υγείας στην Κεντρική Μακεδονία

Πέντε εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ, για την προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής, με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

PACIFIC-SUN

Δυνητικοί δικαιούχοι της νέας πρόσκλησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης (ΥΠΕ), η «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», αρμόδιοι φορείς και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η νέα πρόσκληση προβλέπει την επέκταση και αναβάθμιση υφιστάμενων δομών και υποδομών υγείας στην Κεντρική Μακεδονία και χρηματοδοτεί ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας. Οι προτάσεις που θα κατατεθούν προς χρηματοδότηση θα πρέπει να προσκομίσουν την έγκριση σκοπιμότητας του υπουργείου Υγείας. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης αφορά εξ ημισείας τις δομές υγείας που εποπτεύονται από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης.

Η πρόσκληση αφορά στην προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και την ευθύνη για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων για χρηματοδότηση είναι του υπουργείου Υγείας και των δυο ΥΠΕ, στα όρια αρμοδιότητας των οποίων ανήκουν νοσηλευτικά ιδρύματα και κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επενδύσεις στις υποδομές υγείας και τις κοινωνικές υποδομές συμβάλλουν στην εθνική, περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, μειώνοντας τις ανισότητες όσον αφορά στην κατάσταση στον τομέα της υγείας, προωθώντας την κοινωνική ένταξη μέσω βελτίωσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες κοινωνικού, πολιτιστικού χαρακτήρα και υπηρεσίες αναψυχής, αλλά και τη μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα της κοινότητας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής