Συνάντηση μαθητών – εθελοντών του YouSmile με τη Σοφία Ζαχαράκη

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλου, πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

PACIFIC-SUN

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των παιδιών εθελοντών του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile για τη νέα σχολική χρονιά και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας.

Τα παιδιά αναφέρθηκαν στα συναισθήματα και στις εμπειρίες που βίωσαν από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά την περίοδο της καραντίνας, στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων των Παιδιών, ενώ παράλληλα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την προώθηση και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος εν μέσω των νέων συνθηκών της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι YouSmilers κατέθεσαν μια σειρά από νέες προτάσεις στην Υφυπουργό Παιδείας για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ συζήτησαν τους τρόπους διασύνδεσης του αναλυτικού σχολικού προγράμματος με όλες τις εκφάνσεις της Τέχνης και του Πολιτισμού. Τέλος, επισήμαναν ότι το σχολείο οφείλει να παρέχει ίσες ευκαιρίες μάθησης και να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των παιδιών τόσο κατά διάρκεια τη φοίτησής τους όσο και κατά την προετοιμασία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η υφυπουργός αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της σχετικά με τον ενεργό ρόλο και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ομάδα Δικαιωμάτων εν μέσω της πανδημίας, απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο με τα παιδιά, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ομάδα ακούγοντας και λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις ιδέες της.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι είναι η δεύτερη φορά που τα μέλη της Ομάδας Δικαιωμάτων συναντούν την υφυπουργό Παιδείας. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, κατόπιν πρωτοβουλίας των ίδιων των παιδιών κατέθεσαν στην κα Ζαχαράκη τις προτάσεις τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «302010 – Δώσε μου το δικαίωμα να χαμογελάσω». Την καμπάνια πραγματοποίησαν με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής