Μ. Χαρακόπουλος: Ώρες ευθύνης και όχι λαϊκισμού

«“Περισσότερη Ευρώπη” είναι η απάντηση και σε αυτή την κρίση. Κανείς μόνος του. Καμιά χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες κρίσεις, τέτοιες πανδημίες. Όλοι μαζί μπορούμε πιο αποτελεσματικά να τις αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Pressing 90,1 Λάρισα».

PACIFIC-SUN

Ο Θεσσαλός πολιτικός ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «η πρωτοβουλία για την έκδοση του κορονο-ομολόγου, του ευρωομόλογου, είναι μια συζήτηση που μας απασχόλησε και την προηγούμενη δεκαετία της οικονομικής κρίσης. Αν δεν υλοποιηθεί και αν δεν βγει σοφότερη και η ΕΕ από αυτή την περιπέτεια της κρίσης, φοβούμαι ότι θα μπούμε σε ακόμη μεγαλύτερη περιδίνηση, σε ευρωσκεπτικισμό στην ΕΕ, που ζήσαμε και το προηγούμενο διάστημα με το Brexit, με την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ».

Πρόσθεσε ότι «το επόμενο διάστημα η πίεση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης θα ογκούται, θα αυξάνεται και ελπίζω η πίεση αυτή να αποφέρει καρπούς. Γιατί στο τέλος της μέρας δεν υπάρχουν αριθμοί, αλλά άνθρωποι, η υγεία των οποίων, η ζωή των οποίων διακυβεύεται σε τέτοιες πανδημίες, σε τέτοιες κρίσεις. Η κρίση αυτή θα μας κάνει να δούμε όλοι διαφορετικά πολλά πράγματα στη ζωή μας και στην πορεία μας με πρώτο απ´ όλα τα συστήματα υγείας. Η άποψή μου ήταν -και ενισχύεται ακόμη περισσότερο τώρα- ότι οι υπηρεσίες της υγείας, η δημόσια υγεία ως αγαθό θα πρέπει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα του κράτους και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Νομίζω το συνειδητοποιούμε πια όλοι. Και η κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «κάτι που θα αναδειχτεί περισσότερο με αφορμή αυτή την υγειονομική κρίση, είναι η ανάγκη αυτάρκειας της Ευρώπης σε τρόφιμα, σε ασφαλή, σε υγιεινά τρόφιμα. Υπό αυτή την έννοια πρέπει να στηριχτεί ο ευρωπαίος αγρότης και γι’ αυτό το αίτημα που διατύπωσα προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι μόνο για τη λήψη εγχώριων μέτρων στήριξης της αγροτικής και της κτηνοτροφικής παραγωγής που πλήττεται, αλλά τους ζήτησα να θέσουν το ζήτημα στα ευρωπαϊκά όργανα, στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών».

Ο κυβερνητικός βουλευτής αναφερόμενος σε διάφορες δηλώσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «είναι ώρες ευθύνης και όχι ώρες λαϊκισμού. Με μεγάλη ευκολία διάφοροι επιχειρούν τις τελευταίες μέρες να επανέλθουμε σε διχαστικές λογικές του παρελθόντος. Νομίζω ότι θα πρέπει να φτάσει και στον τελευταίο πολίτη το μήνυμα. Και ο τελευταίος πολίτης θα πρέπει να έχει πλήρη και ακριβή ενημέρωση για όλα όσα γίνονται, για τις εξελίξεις που λαμβάνουν καθημερινά χώρα. Αυτό νομίζω είναι το μείζον, να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε, να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν λιγότεροι θα προσβληθούν από τον ιό και θα νοσήσουν ακόμη λιγότεροι. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε ως κοινωνία και ως πολιτεία. Και επαναλαμβάνω περισσότερη ευθύνη και λιγότερος λαϊκισμός».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής