Δημήτρης Μαραβέλιας: Η Δυτική Αθήνα να καταλάβει κεντρική θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι

Δυτική Αθήνα. Μια ενιαία χωροταξική ενότητα που μετά την κατάτμηση της Β εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, καταλαμβάνει κεντρική θέση στην ευρύτερη πολιτική γεωγραφία. Με ιστορία που διατρέχει όλη την διαδρομή, από την κλασσική αρχαιότητα, τα Ρωμαϊκά χρόνια, το Βυζάντιο, την Τουρκοκρατία, την επανάσταση του 1821, την κατοχή και την Αντίσταση, φθάνοντας μέχρι τα νεώτερα χρόνια, σε μια σύνδεση που καταγράφεται στο νεοελληνικό μας αποτύπωμα.

PACIFIC-SUN

Παλαιά και νέα ίχνη που διαμόρφωσαν την Ιστορική και Πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής. Εδώ συναντάμε την μικρομεσαία επιχείρηση, τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τον φοιτητόκοσμο, τους διανοούμενους, τις νέες και τους νέους, την Τρίτη ηλικία, ένα ανθρώπινο μείγμα, σε μια αρμονική σχέση που καθορίζει την καθημερινότητα των πόλεων της Δυτικής Αθήνας. Πόλεις ζωντανές, αληθινές που ακόμη και ο θόρυβός τους απλώνεται σαν ένα μουσικό χαλί, μια σύνθεση ήχων και χρωμάτων που συνοδεύουν την διαρκή κίνηση ανθρώπων και υλικών μέσων.

Η Δυτική Αθήνα δεν είναι μια απρόσωπη περιοχή. Διαθέτει την δική της προσωπικότητα που απέκτησε διαχρονικά, μέσα από αγώνες και συνεχείς δράσεις, διεκδικώντας ισότιμη θέση μέσα στην Αττική. Ένας ζωντανός πλούτος οι πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς που μαζί με τους Εθνικοτοπικούς συλλόγους, συνθέτουν μια πολύχρωμη παλέτα από τις ιδιαίτερες Πατρίδες του κάθε κατοίκου – πολίτη της Δυτικής Αθήνας.

Διατρέχοντας κάποιος την διαδρομή από τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, το Ίλιον, την Πετρούπολη, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, φθάνοντας στο Αιγάλεω και την Αγία Βαρβάρα, θα συναντήσει ανθρώπους που δεν τσιγκουνεύονται την καλημέρα ή να δώσουν χέρι βοήθειας σε όποιον το έχει ανάγκη. Άλλωστε σε αυτές τις γειτονιές έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Η Δυτική Αθήνα έχει προβλήματα, που μόνο μια νέα Κυβέρνηση, αυτή της ΝΔ μπορεί να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και προς όφελος των Πολιτών της. Στις Εθνικές εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν, η ΝΔ πρέπει και μπορεί να αναδειχθεί πρώτη και κυρίαρχη δύναμη στις δυτικές συνοικίες για να τεθεί τέρμα στον λαϊκισμό και την προχειρότητα. Για να τύχει της εκπροσώπησης που της αναλογεί στην Ελληνική Βουλή. Για να είναι σε θέση η ΝΔ να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ποιοτικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Γιατί η Δυτική Αθήνα έχει και δυνατότητες, οι οποίες πρέπει να αναδειχθούν και με Κυβέρνηση της ΝΔ και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δίνονται οι καλύτερες εγγυήσεις για την εφαρμογή μιας συγκροτημένης στρατηγικής για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξή της.

Όσο με αφορά, αν οι συμπολίτες μου με επιλέξουν να τους εκπροσωπήσω στην Ελληνική Βουλή, ως κάτοικος, «γέννημα θρέμμα» της περιοχής, γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μου, να είναι βέβαιοι ότι θα εργαστώ στη βάση των συμφερόντων τους, με σκοπό να καταλάβει η περιοχή μας κεντρική θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι της Πατρίδας μας. Γιατί η Δυτική Αθήνα και οι άνθρωποί της έχουν προσφέρει πολλά, στην οικονομία, τον πολιτισμό, στα αθλητικά δρώμενα, ενώ έχουν εισπράξει τα λιγότερα. Γιατί πάντοτε τους διακρίνει η μεγαλοψυχία, η γενναιότητα, η τόλμη και η αποφασιστικότητα. Γιατί η Δυτική Αθήνα έχει, αυτό που λέμε μπέσα. Γιατί έχει καρδιά. Για αυτό, με καρδιά στα Δυτικά, για την νίκη.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μαραβέλιας

Ο Δημήτρης Μαραβέλιας είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας. Διετέλεσε δήμαρχος Χαϊδαρίου από το 2006 έως και το 2014. Είναι μέλος στo Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.). Επίσης είναι μέλος στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γ. Κουμουτσάκου. Είναι μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε).

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής