Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Μέγαρα και Κυψέλη

Εγκληματικό δίκτυο διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

PACIFIC-SUN

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, εννέα άτομα, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και επτά Έλληνες, στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου, της Πετρούπολης, των Μεγάρων και της Κυψέλης, εννέα άτομα, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και επτά Έλληνες.

Ειδικότερα, αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο αλλοδαποί οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, την μεταφορά, την αποθήκευση και την προμήθεια με αυτές των διακινητών. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη διακίνηση των ποσοτήτων της ακατέργαστης κάνναβης.

Χαρακτηριστικά της δράσης τους ήταν χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων που είχαν εκδοθεί με στοιχεία μη υπαρκτών προσώπων, χρήση κωδικών λέξεων για τις ναρκωτικές ουσίες, τις ποσότητες και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν, χρήση διαφορετικών ονομάτων από τα πραγματικά τους, λήψη μέτρων προφύλαξης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους “πελάτες” και δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον, των ναρκωτικών ουσιών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 246 πράξεις διακίνησης κάνναβης και κοκαΐνης. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες και τρεις έρευνες σε οχήματα, από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10 κιλών και 321,6 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 154,4 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 54.605 ευρώ, περίστροφο και γεμιστήρας τυφεκίου με δύο φυσίγγια.

Επιπλέον, σιδερογροθιά, δύο σουγιάδες, έξι ζυγαριές ακριβείας, είκοσι τρία κινητά τηλέφωνα και τρία αυτοκίνητα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής