Με απεργίες και συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα χρονιά στα σχολεία

Δράσεις ενάντια στο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης τονίζοντας ότι πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους καθηγητές.

PACIFIC-SUN

«Επιβάλλεται να γνωστοποιήσουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία την αντίθεσή μας στο νέο σύστημα διορισμών των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και τη χρόνια εκμετάλλευση των αναπληρωτών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι για το σκοπό αυτό το Δ.Σ της ΟΛΜΕ λαμβάνοντας υπόψη την αντίθεση του κλάδου στο νέο σύστημα διορισμών του υπουργείου Παιδείας και τη θέση του 18ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για το ζήτημα, αποφάσισε εβδομάδα κινητοποιήσεων ενάντια στο σύστημα διορισμών από τη Δευτέρα 7 έως και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 12.00 το μεσημέρι, από κοινού με την Δ.Ο.Ε, ενώ την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ και αντίστοιχες 3ωρες στάσεις από τις ΕΛΜΕ  της χώρας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό από κοινού με την Δ.Ο.Ε, ενώ υπογραμμίζεται ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς με βάση τις θέσεις του κλάδου θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής