Εξαρθρώθηκε σπείρα για κλοπές ΑΤΜ και χρηματοκιβωτίων σε Φθιώτιδα, Αττική, Λάρισα, Καρδίτσα και Ακαρνανία

Πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως ΑΤΜ τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις κατάφεραν να εξαρθρώσουν αστυνομικοί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Ανθήλης και της Λαμίας Φθιώτιδας, αλλά και στη Καρδίτσα.

PACIFIC-SUN

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, συνελήφθησαν συνολικά επτά μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων έξι σε Ανθήλη και Λαμία και ένας στη Καρδίτσα, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν επτά ακόμη μέλη της, ενώ, όπως προέκυψε, ένας συνεργός τους είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση Α.Τ.Μ. τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας, Αττικής, Λάρισας, Καρδίτσας και Ακαρνανίας.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full face , όπως επίσης και κουκούλες από τζάκετ και γάντια, προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ προέβαιναν στην αφαίρεση Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, κυρίως παλαιού τύπου και συγκεκριμένης μάρκας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση και διαφυγή τους, από τους «υποψήφιους» στόχους τους.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη τεσσάρων κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών. Από μία κλοπή στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, σε περιοχή της Αττικής, στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, σε ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και στην Πελασγία Φθιώτιδας.

Έξι κλοπές και τρεις σε απόπειρα από επιχειρήσεις. Τρεις κλοπές χρηματοκιβωτίων, από πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανθήλη Φθιώτιδας, από συνεργείο αυτοκινήτων στη Λαμία και αποθήκη αγροτικών προϊόντων στους Σοφάδες Καρδίτσας, αντίστοιχα. Δύο κλοπές χρηματικών ποσών και καπνικών προϊόντων, από πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λαμία και στην Ανθήλη Φθιώτιδας, αντίστοιχα. Μία κλοπή χρηματικού ποσού και κοσμημάτων, από αποθήκη φαρμακείου στους Σοφάδες Καρδίτσας. Μία απόπειρα κλοπής από βιοτεχνία στη Δαμάστα Φθιώτιδας. Μία απόπειρα κλοπής από ΚΤΕΟ περιοχής της Λαμίας και μία απόπειρα κλοπής μηχανισμού αυτόματης πώλησης καυσίμων, σε ευρύτερη περιοχή του Τύρναβου Λάρισας.

Δεκαέξι κλοπές και δύο σε απόπειρα οχημάτων. Οκτώ κλοπές Ι.Χ.Ε. και τρεις κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Φθιώτιδας. Μία κλοπή Ι.Χ.Ε. και μία κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές του Αγρινίου. Δύο κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας, αντίστοιχα. Μία κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, σε περιοχή της Αττικής, καθώς και δύο απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές της Φθιώτιδας και του Αγρινίου, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα οχήματα που αφαιρέθηκαν στην Φθιώτιδα, όπως επίσης και ένα παραβιασμένο – κατεστραμμένο Α.Τ.Μ. που είχε αφαιρεθεί στα Καμένα Βούρλα, ανασύρθηκαν από ποτάμι ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, στο οποίο τα είχαν ρίξει οι δράστες προκειμένου να «εξαφανίσουν» τα ίχνη τους. Γίνεται μνεία ότι το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, κυμαίνεται περίπου στις 130.000 ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κουκούλες τύπου full face και διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ, πληθώρα κινητών τηλεφώνων και διαβατηρίων, καθώς και κλεμμένη πινακίδα οχήματος.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Οι έρευνες και οι δράσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής