Εφτασε στην Ερέτρια το πλοίο «Protoporos X» για να ενισχύσει την γραμμή Ερέτρια – Ωρωπός

Το πορθμείο της Ερέτριας προσέγγισε στις 00:07 το βράδυ, το πλοίο «Protoporos X», το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει δρομολόγια για την ενίσχυση του μεταφορικού έργου των άλλων δύο μικρότερων πλοίων που εκτελούν τα τακτικά δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ερέτρια - Ωρωπός.

PACIFIC-SUN

Το «Protoporos X» με μήκος μήκος 108 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στα Παλούκια Σαλαμίνας, όπου μέχρι και σήμερα εκτελούσε δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας.

Μετά από σειρά συσκέψεων των αρμόδιων αρχών, το μεσημέρι, λόγω της ζημιάς που είχε υποστεί η γέφυρα Βασιλικού και των χιλιάδων οδηγών και επιβατών που ταλαιπωρήθηκαν με αναμονές που υπερέβαιναν τις 7 ώρες για να προσεγγίσουν το πορθμείο, αποφασίστηκε η μετακίνησή του.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρει: «Ναυλώνουμε για αύριο Τρίτη ferry boat, που θα εκτελεί δωρεάν δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ερέτρια – Ωρωπός. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 8:40 π.μ. και θα εκτελούνται ανά μία ώρα έως τις 3:40 μ.μ. Το ναυλωμένο πλοίο είναι το «Πρωτοπόρος Χ» της εταιρείας «Ευβοϊκός Χ Ν.Ε.». Διευκρινίζεται ότι, ο δωρεάν ναύλος αφορά μόνο τα δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2229061322».

Τα δύο τακτικά πλοία σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ωρωπού είχαν χωρητικότητα που δεν ξεπερνούσε τα 200 με 220 οχήματα. Με την άφιξη του «Protoporos X» αναμένεται να εξυπηρετούνται τα διπλάσια οχήματα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής