10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για τις εκδηλώσεις και τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, για την μαύρη επέτειο των δέκα χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

PACIFIC-SUN

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία τους δρόμους της Αθήνας. Το βράδυ, στις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή. Παράλληλα, κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο 47χρονος σήμερα Επαμεινώνδας Κορκονέας, έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού, ενώ ο 41χρονος σήμερα, Βασίλης Σαραλιώτης, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κασσάνδρας με περιοριστικούς όρους το 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες κατοικεί στη Δράμα.

Δέκα χρόνια μετά, τα δικαστήρια για την υπόθεση δεν έχουν ολοκληρωθεί. Βρίσκονται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όπου ο Αλέξης Κούγιας εγκατέλειψε την υπεράσπιση Κορκονέα τον Φεβρουάριο του 2017, γιατί δεν ζήτησε ούτε ο ίδιος συγγνώμη για τη δολοφονία, αλλά απαγόρευσε και από τον Αλέξη Κούγια να ζητήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά αντιεξουσιαστής».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής