Ρ. Δούρου: Μητσοτάκης και Πατούλης δεν κάνουν γκάφες, απαξιώνουν την πολιτική

«Αποδείξαμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς στη μεγαλύτερη Περιφέρειας της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της, χθες, στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984.

PACIFIC-SUN

Η Περιφερειάρχης επισήμανε επίσης ότι ο «κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως… τσάμπα exit poll, ζητώντας να μην πέσουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε όσους δεν έχουν κάρτα μέλους του κόμματός του».

«Να μην ξαναδώσουμε την Περιφέρεια σε εκείνους όπως, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος, όσο διεκδικούσε την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων, απομείωνε τη σημασία του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης και διαφωνούσε με τη διαχείριση των κονδυλίων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την Περιφέρεια, ή όπως ο τέως Περιφερειάρχης, ο οποίος είχε καταστήσει την Περιφέρεια Αττικής, αόρατη», παρατήρησε η ίδια. «Υπάρχει απόσταση ανάμεσα στην εικόνα που φιλοτεχνούν οι πολιτικοί αντίπαλοί μου, και τις πραγματικές προτεραιότητες των πολιτών», σχολίασε η Περιφερειάρχης.

«Οι πολίτες έχουν την αγωνία να μην επιστρέψουμε στις συμπεριφορές και πολιτικές που μας οδήγησαν εξαρχής στην κρίση», σημείωσε η Περιφερειάρχης.

«Χωρίς τους πολίτες δεν θα είχαμε σταθεί όρθιοι απέναντι στη φοβερή στοχοποίηση που υποστήκαμε 4.5 χρόνια. Οι πολίτες μας δίνουν δύναμη. Αυτοί αγωνιούν. Αυτοί μας υποδεικνύουν σημεία παρέμβασης και μας χτυπούν το καμπανάκι όταν οι δημοτικές αρχές περί άλλων τυρβάζουν ενώ τους έχουμε δώσει χρηματοδότηση. Οι πολίτες είναι οδηγός μας», συνέχισε η ίδια.

Σχολιάζοντας την πανελλαδική συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι, η Περιφερειάρχης παρατήρησε ότι «ήταν μια πολύ σπουδαία πολιτική εκδήλωση, και δεν λέω απλά συγκέντρωση, γιατί πραγματικά σηματοδότησε ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα για το αύριο του τόπου. Όχι απλά για μια ή δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Αλλά για αυτό που συχνά λέμε αλλά χωρίς να το εννοούμε πραγματικά, για το αύριο του τόπου». «Έβαλε τις βάσεις σύγκλισης με πολλές προοδευτικές φωνές, χωρίς ηγεμονισμούς, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, στους νέους. Έβαλε τις βάσεις του αληθινού πατριωτισμού. Και όχι της πατριδοκαπηλίας πάνω στην οποία δυστυχώς στηρίζει όλη της την επιχειρηματολογία η Νέα Δημοκρατία. Έβαλε τις βάσεις για μια ευρεία συμμαχία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κατά της ακροδεξιάς και της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς. Έδειξε ποιοι είναι το χθες, η οπισθοδρόμηση και ποιοι αντιπροσωπεύουν την κοινή προσπάθεια για το αύριο».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής