Μήνυμα Κώστα Αγοραστού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

«Οι σούπερ ήρωες δεν υπάρχουν μόνο στα κινούμενα σχέδια και στον κινηματογράφο. Ζουν  ανάμεσά μας. Είναι τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι της διπλανής πόρτας, που μαζί με τις οικογένειες τους, δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή, τη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου», αναφέρει σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Αγοραστός συνέχισε: «κάθε χρόνο 300 παιδιά διαγιγνώσκονται με καρκίνο στη χώρα μας, τα περισσότερα με λευχαιμία. Στηρίζουμε την διεθνή καμπάνια #Throughourhands (#Είναιστοχέριμας), γιατί η μεγαλύτερη και καλύτερη επιβίωση των παιδιών με καρκίνο μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν  όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεχίσουν να συνεργάζονται αρμονικά, επενδύοντας στην πρόληψη,  την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. 

Η ζωή νικά. Η ελπίδα νικά. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διεκδικούμε με τόλμη,  ένα  εμβληματικό έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες της κοινωνίας, των χιλιάδων ογκολογικά ασθενών και των οικογενειών τους: Το Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας,  είναι η ελπίδα για να συγχρονιστεί η Ελλάδα με τις προηγμένες επιστημονικά χώρες, για την πρόληψη, διάγνωση και  θεραπεία της μάστιγας της εποχής, που αγγίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους δίπλα μας, σε όλο και πιο μικρές ηλικίες.

Επενδύουμε στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, χρηματοδοτώντας νέες υποδομές, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δράσεις πρόληψης και  νέες προσλήψεις  που δημιουργούν την αναγκαία επιστημονική παρακαταθήκη για ένα βιώσιμο και ανθεκτικό σύστημα υγείας στην μετα- covid εποχή.

Εργαζόμαστε καθημερινά,  με στρατηγική και προσανατολισμό τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με την κοινωνία των πολιτών στο πλάι μας, με εμπιστοσύνη στο εξαιρετικό επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας και με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής