Δούρου: Η χειραφέτηση των γυναικών είναι παράγοντας κοινωνικής συνοχής και ευημερίας

«Η χειραφέτηση των γυναικών είναι παράγοντας κοινωνικής συνοχής και ευημερίας – για αυτό και δεν μπορεί να είναι υπόθεση μίας ημέρας αλλά της κάθε ημέρας, δεν μπορεί να είναι η εξαίρεση μίας εκδήλωσης αλλά η καθημερινότητα του αγώνα για ισότητα στη δουλειά, στην οικογένεια, στον δρόμο, στην κοινωνία, παντού», τόνισε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο πλαίσιο της 1ης τελετής ‘Greek TopWomen Awards’.

PACIFIC-SUN

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Περιφερειάρχης απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε γυναίκες που ξεχώρισαν με τη δραστηριότητά τους, ενώ έκανε έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά να αλλάξουν πατριαρχικά στερεότυπα, με βαθιές ρίζες.

«Και εκδηλώσεις σαν τη σημερινή μπορούν να λειτουργήσουν προωθητικά, με τη μορφή παραδειγμάτων γυναικών που διακρίθηκαν στους τομείς δραστηριότητάς τους. Παραδειγμάτων που δείχνουν πόσο δρόμο πρέπει να διανύσουμε ακόμη για να σπάσουμε τη γυάλινη οροφή, για να βρεθούμε περισσότερες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στη διοίκηση επιχειρήσεων, σε όλους τους στίβους της ζωής, να πάψουμε να κάνουμε τη διπλάσια δουλειά για την ίδια θέση», τόνισε μεταξύ άλλων.  

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής