Χρήστος Πυρομάλης: Γιατί να είναι ξανά δήμαρχος Μεγαρέων ο Ιωάννης Μαρινάκης

Άρθρο του Χρήστου Π. Πυρομάλη, Πολιτικός Επιστήμονας -Δημοσιογράφος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος - Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Περάμου, με τον συνδυασμό για τον δήμο Μεγάρων «Νέο Ξεκίνημα» του υποψήφιου δημάρχου Ιωάννη Μαρινάκη.

PACIFIC-SUN

Η ημερομηνία των εκλογών και η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τους δημότες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου έφτασε! Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και θα χρειαστεί πολύς κόπος και προσπάθεια για να σταματήσει να αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής η χαμένη πενταετία της θητείας Σταμούλη. Μιας θητείας που προσέφερε μόνο απαξίωση και υποβάθμιση σε αυτόν εδώ τον τόπο. Τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Ένα νέο ξεκίνημα είναι πλέον άκρως απαραίτητο. Νέο Ξεκίνημα με τα άξια στελέχη του και τον επικεφαλής τον δρ. Ι. Μαρινάκη διατίθεται και υπόσχεται πάση θυσία και με κάθε κόστος να προσφέρει σε  αυτόν τον τόπο την ΑΛΛΑΓΗ που τόσο έχει ανάγκη.  Άνθρωποι με γνώσεις, ικανότητες και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, το δικό μας μέλλον.  Καλούμαστε λοιπόν όλοι μας, οι συνδημότες, να στηρίξουμε τον συνδυασμό «Μέγαρα-Νέα Πέραμος-Νέο Ξεκίνημα» και να εμπιστευτούμε τον Ιωάννη Μαρινάκη. Στο παρελθόν του δώσαμε την ευκαιρία να μας αποδείξει εμπράκτως και μας απέδειξε, όχι μόνο ότι μπορεί, αλλά ότι είναι άξιος και ο πλέον κατάλληλος, που έχει την γνώση, το σθένος, την υπομονή και την δυναμική να διοικήσει το δήμο μας και να εργαστεί σθεναρά με την πρέπουσα σοβαρότητα για το αύριο που μας αξίζει!  

Ευτυχώς τα έργα μιλούν από μόνα τους.

Μια πολύ δύσκολη περίοδος για τα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο, όπως όλοι μας εμπράκτως διαπιστώσαμε δεν απέβει ανεκμετάλλευτη κατά την πρότερη δημαρχιακή θητεία 3,5 ετών του Ιωάννη Μαρινάκη.

Σε αντίξοες  καταστάσεις με την οικονομική κρίση να ταλανίζει τα σπίτια και τις οικογένειες μας, τους πόρους μας να περιορίζονται ή σχδόν να εξανεμίζονται και με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» το έργο του αποτέλεσε σημείο αναφοράς.
Αναφέρονται ενδεικτικά:

  • η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μεγάρων,
  • η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων,
  • η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης της πόλης της Νέας Περάμου,
  • η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στην επέκταση του σχεδίου πόλεως της πόλης των Μεγάρων,
  • το Δημοτικό Γηροκομείο,
  • η δημιουργία της ισόπεδης διάβασης στο Γεφυράκι της Νέας Περάμου,
  • η τοποθέτηση του παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Τσαλδάρης» της Νέας Περάμου,
  • η ανακαίνιση του πολιτιστικού κέντρου «Πέραμος» στη Νέα Πέραμο,
  • η αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο των Μεγάρων,
  • η κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου με συνθετικό χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο των Μεγάρων,
  • η κατασκευή του γηπέδου 5χ5 με συνθετικό χλοοτάπητα στο Μελί Μεγάρων,
  • η κατασκευή του 6ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων,
  • η κατασκευή του 8ου νηπιαγωγείου και της κλειστής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 8ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων,
  • η ανακατασκευή 6 παιδικών χαρών σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο,
  • η αναμόρφωση της παραλίας της Βαρέας στα Μέγαρα
  • η ίδρυση του Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Νέα Πέραμο και του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης

Αυτά έγιναν με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ κατά κύριο λόγο χωρίς ο δήμος να καταφύγει σε δανεισμό. Αντιθέτως μάλιστα αποπληρώσαμε και πολύ μεγάλο μέρος παλιών χρεών που κληρονομήσαμε.

Το γεγονός ότι όλα αυτά τα έργα υλοποιήθηκαν μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο που βίωσε η χώρα μας στην πρόσφατη ιστορία της, αποτελεί απόδειξη και εγγύηση για την αποτελεσματικότητα του Ι. Μαρινάκη και των ανθρώπων που επιλέγει να τον πλαισιώνουν και να τον στηρίζουν.  Η απάντηση στο ερώτημα «Γιατί να είναι ξανά ο Μαρινάκης Δήμαρχός  ή για ποιόν λόγο να τον εμπιστευτούμε, τι έχει να προσφέρει», είναι πασιφανής.

Όταν του δόθηκε η ευκαιρία επιτέλεσε σπουδαίο έργο αποβλέποντας μόνο στην δική μας ευημερία. Υπήρξε ένας αληθινός μαχητής και ζητά την ψήφο μας για να ξαναμπεί στην αρένα των μαχών, να συνεχίσει όσα δεν είχε την ευκαιρία να κάνει την τελευταία πενταετία.

Στο πρόβλημα του ΧΥΤΥ, και της ενδεχόμενης τοποθέτησης του στο λατομείο των Μέγαρων, η απάντηση είναι η προώθηση και υλοποίηση του ΓΠΣ, που είναι ήδη έτοιμο από την προηγούμενη θητεία του  και σύμφωνα με αυτό δεν επιτρέπει να εφαρμοστεί οτιδήποτε σχετικό με αυτό στην περιοχή μας καθώς και την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων. Το ζήτημα της διαχείρισης  των σκουπιδιών θα εξαλειφθεί με την τακτικότερη αποκομιδή τους από τον δήμο και τον εκσυγχρονισμό των μέσων αποθήκευσης σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο τόπος μας ο σκουπιδότοπος της Αττικής!

Όπως και στο θέμα του ευρασιατικού καλωδίου σύσσωμος ο συνδυασμός δεσμεύεται να βρεθεί οριστική λύση, καθώς δεν μπορεί να θεωρείται ασήμαντο ένα τέτοιο θέμα που απειλεί την οικολογία και την δημόσια υγεία της περιοχής. Δεν θα ανοίξουμε την πόρτα στο καρκίνο για να έρθει στην περιοχή μας.

Φλέγον επιπλέον ζήτημα αποτελεί η επισκευή και αποκατάσταση των κατάλοιπων που δημιουργήθηκαν από την φωτιά της Κινέτας και την πλημμύρα του Νοεμβρίου του 2017 στη Νέα Πέραμο.

Προτεραιότητα είναι η υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής για αυτό στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πολυκλινική στην Νέα Πέραμο και να αναβάθμιστει το κέντρο υγείας των Μεγάρων.

Στο θέμα της ασφάλειας  έχει ήδη προταθεί η σύσταση δημοτικής αστυνομίας, με πρόγραμμα και καθημερινές περιπολίες σε όλη την επικράτεια του δήμου και η επανατοποθέτηση στην αστυνομία της περιοχής όλων των αποσπασμένων αστυνομικών στις θέσεις τους.

Επιπλέον επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός των σχολικών μονάδων για να μπορούν να εκπαιδεύονται οι νέες γενιές με ασφάλεια σε ένα υγιές περιβάλλον.

Υπόσχεση αποτελεί η ολοκλήρωση του σχεδίου αποχέτευσης του δήμου και η διάνοιξη του πεζόδρομου στην παραλιακή πλευρά του στρατοπέδου της Νέας Περάμου.  

Τα παραπάνω αποτελούν ορισμένες μόνο από τις προτάσεις και επιδιώξεις του Ι. Μαρινάκη και του καλά στελεχωμένου περιβάλλοντος του. Η χειρότερη επιλογή στην διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, μεγαλύτερη και από την άγνοια των συνεπειών των επιλογών του είναι η λήθη.

Όποιος ξεχνάει την ιστορία του, τα γεγονότα που ήταν μάρτυρας, είναι καταδικασμένος να επαναλάβει τα λάθη του.

Η επιλογή Μαρινάκη είναι η αυτονόητη!

Αξίζουμε το καλύτερο και ήρθε η ώρα να το διεκδικήσουμε. Τέρμα στην αφάνεια και την ανέχεια. Είναι η ώρα της αλλαγής. Στηρίζουμε το συνδυασμό Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα για ένα δήμο ξανά στο προσκήνιο, με σοβαρότητα, λύσεις και όραμα για ένα ασφαλές,υγιές, καθαρό και φιλικό περιβάλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές. Δώστε στο δήμο μας την σημασία και την αξία που του αρμόζει και την ποιότητα ζωής που μας αξίζει!

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής