Η Σεμίνα Διγενή παρουσιάζει το «Κίτρινο Υποβρύχιο» στον Πειραιά

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Κίτρινο Υποβρύχιο» της Σεμίνας Διγενή, στο Public Πειραιά την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 19:00 το απόγευμα.

PACIFIC-SUN

Για το βιβλίου θα μιλήσουν ο συγγραφέας, Χρήστος Χωμενίδης, και ο κριτικός κινηματογράφου, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ενώ η δημοσιογράφος Μελπομένη Μαραγκίδου, θα αναφερθεί σε όλα όσα την εντυπωσίασαν, διαβάζοντας το βιβλίο.

Στο μουσικό μέρος της παρουσίασης, η Πέννυ Μπαλτατζή, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιώργης Χριστοδούλου και ο Στέλιος Βαμβακάρης. Συντονίζει την παρουσίαση ο δημοσιογράφος και διευθυντής προγράμματος του Καναλιου ΕΝΑ 90,4 fm, Παναγιωτης Φυτρας. Ο Στέλιος Μπρατσόλης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Καναλιού Ενα 90,4 fm, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

Βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα διαβάζουν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Πέγκυ Τρικαλιώτη, η Κάτια Δανδουλάκη, η Γωγώ Μπρέμπου, η Ταμίλα Κουλίεβα, η Λένα Ουζουνίδου, η Λίλα Μπακλέση και η Ολυμπία Σκορδίλη.

H Σεμίνα Διγενή στο πρώτο βιβλίο της γράφει για όλα αυτά για τα οποία δεν μίλησε ποτέ. Ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό κείμενο. Μια σύνθεση μεταξύ μαρτυρίας, ρεπορτάζ και μυθοπλασίας. Ζωή και καριέρα γεμάτες εξερευνήσεις κι αταξίες.

Επιβάτες του Κίτρινου υποβρυχίου δεν είναι μόνο οι θρυλικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής που συνάντησε η συγγραφέας, αλλά και τα μέλη μιας παράξενης –υπαρκτής – ελληνικής οικογένειας, οι πρωταγωνιστές αδιέξοδων ερώτων και οι υπαίτιοι τραυμάτων που δεν έκλεισαν ποτέ.

Όλοι αυτοί, σε μια μαγική περιστροφική σκηνή, με ολοζώντανα τα παρασκήνια μιας ταραχώδους προσωπικής και δημοσιογραφικής διαδρομής, από το 1975 στις εφημερίδες κι από το 1982 στην τηλεόραση.

Ένα ντοκουμέντο, το αφηγηματικό νήμα του οποίου ξετυλίγεται με το «Yellow Submarine» των Beatles. Τα τραγούδια και η μουσική όχι απλώς δίνουν τον τόνο της αφήγησης, αλλά και συμβάλλουν μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο στην εξέλιξή της.

Το Κίτρινο υποβρύχιο της Σεμίνας μάς περιέχει όλους. Υπερβαίνει την αυτοβιογραφική καταγραφή και χαρτογραφεί το κλίμα και την ατμόσφαιρα της Ελλάδας από τη «χαμένη άνοιξη» της δεκαετίας του 1960 στα ευφορικά 80’s, στην ευμάρεια των 90’s, μέχρι τους δαιδάλους της καταιγιστικής εθνικής μας κρίσης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής