Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ιταλία λόγω δασικών πυρκαγιών

Μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την Ιταλία και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, η ιταλική Αρχή Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αίτημα για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

PACIFIC-SUN

Το αίτημα υπεβλήθη για την παροχή  δύο Canadair CL-415 και άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα η Γαλλία, η οποία διέθεσε δύο Canadair και ένα αεροσκάφος αναγνώρισης (Beechcraft) μέσω της Εθελοντικής Δεξαμενής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Περίπου τριάντα δασικές πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στην κεντρική και τη νότια Ιταλία, κυρίως στις περιοχές Lazio, Abruzzo, Campania, Calabria, καθώς και στο νησί της Σικελίας.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της χώρας, ωστόσο 6 Canadair CL-415 και 1 Erickson S-64 δεν είναι διαθέσιμα. Η αρμόδια υπηρεσία έχει λάβει μόνο για σήμερα 41 αιτήματα για εναέρια μέσα πυρόσβεσης και έχει ανταποκριθεί περίπου στα μισά.

Παράλληλα, η Ιταλία βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Μαροκινές Αρχές, στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας, προκειμένου να λάβει επιπρόσθετη βοήθεια.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής