Οι Περιφέρειες συζητούν για την «Έξυπνη Εξειδίκευση»

Σε συνάντηση Ευρωπαϊκών Περιφερειών για την Έξυπνη Εξειδίκευση (Smart Specialization) συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στις Βρυξέλλες, που διοργανώθηκε από το δίκτυο ERRIN (European Research Innovation Network).

PACIFIC-SUN

Από τον Διευθυντή του Δικτύου R. Tuffs παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα Interreg που εστιάζουν στην Έξυπνη Εξειδίκευση, καθώς και εγκεκριμένες προτάσεις του Interreg Europe εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος.

Επίσης, δόθηκαν σημαντικές πληροφορίες για την Πλατφόρμα «Policy Learning Platform», που θα τεθεί σε λειτουργία το 2017, και μέσω της οποίας οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες θα μπορούν να λαμβάνουν συνεχή πληροφόρηση για τις Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης.

H Περιφέρεια Κρήτης παρακολουθεί τις εργασίες και τις δράσεις της Θεματικής Ομάδας «Έξυπνη Εξειδίκευση» του Δικτύου, για την συνεργασία της με άλλες Περιφέρειες – μέλη του Δικτύου, προς αναζήτηση των κοινών προτεραιοτήτων των Περιφερειακών Στρατηγικών Έξυπνης Εξειδίκευσης. Στόχος είναι η δημιουργία ομάδων εταίρων για τη διεκδίκηση ανταγωνιστικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Πλαισίου Horizon 2020.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής