Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ o Τραμπ

Τον Ντόναλντ Τραμπ επέλεξαν οι Αμερικανοί να περάσει το κατώφλι του Λευκού Όίκου ως ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κόντρα στις εκτιμήσεις, τα προγνωστικά, τις συνεχείς επιθέσεις από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την συστράτευση των γνωστών καλλιτεχνών.

PACIFIC-SUN

Οι Αμερικανοί όμως, τους γύρισαν την πλάτη και έδωσαν μία άνετη νίκη στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος εξασφάλισε την πρωτιά του στις περισσότερες πολιτείες. Οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφάλισαν την κυριαρχία τους, τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Χίλαρι Κλίντον δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε ομιλία στους ψηφοφόρους της, όμως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του, επικοινώνησε μαζί του και τον συνεχάρη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να θεραπευτούν οι πληγές του διχασμού και παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών. Απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ.

«Σεισμός» στις αγορές

Μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, οι αγορές παγκοσμίως ταρακουνήθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, πτώση 2,87% κατέγραψε στο άνοιγμα της συνεδρίασης το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ με πτώση 2,83% άνοιξε και το χρηματιστήριο του Παρισιού.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το δολάριο, ενώ το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,88% και διαμορφώνεται στα 1,115 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 114,671 γεν, στο 0,8941 με τη στερλίνα και στο 1,0807 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σημαντικά σε ποσοστό 1,60% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 103,458 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0, 20% και διαμορφώνεται στα 1,2396 δολάρια.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής