Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών, το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, στην Αβάνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Κούβας και αδελφός του, Ραούλ Κάστρο.

By Photo: Antonio Milena - ABrEditing: Lucas (crop, blur, retouch, color, modify) (This image) [CC BY 3.0 br], via Wikimedia Commons
kiziplast
pacificsun

«Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ», (05:29 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας.

«Οι λεπτομέρειες της επικήδειας τελετής θα ανακοινωθούν» αργότερα, πρόσθεσε σε αυτό το σύντομο διάγγελμα που καταλήγει με τη γνωστή φράση: «Hasta la victoria siempre».

Ο Φιντέλ Κάστρο, γεννήθηκε στο Μπιράν της Κούβας, στις 13 Αυγούστου 1926, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας και για ένα διάστημα άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου. Υπήρξε ηγέτης της Κούβας, πρώτος Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, από το 1959 έως και το Δεκέμβριο του 1976. Αργότερα διετέλεσε πρόεδρος της χώρας μέχρι και το 2006 που παραχώρησε την εξουσία στον αδελφό του, έπειτα από εντερική αιμορραγία.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here