Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ρωσία και Κίνα στο πρόγραμμα Νίκου Κοτζιά

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προερχόμενος από τις ΗΠΑ όπου είχε σειρά σημαντικών επαφών με κορυφαία στελέχη της Administration και με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα 28 Μαΐου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

PACIFIC-SUN

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα μεταβεί το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαΐου στο Βερολίνο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier.

Την Τρίτη, 29 Μαΐου, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, H. Maas. Οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε θέματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στην εφαρμογή του Ελληνο-Γερμανικού Διμερούς Σχεδίου Δράσης (Action Plan) που υπεγράφη το 2016, καθώς και σε θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εντός Ιουνίου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του S. Lavrov, θα επισκεφθεί τη Μόσχα, ενώ λίγες ημέρες μετά θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, J.-Y. Le Drian.

Ο συγκεκριμένος κύκλος υψηλών επαφών του υπουργού Εξωτερικών θα ολοκληρωθεί με επίσημη διμερή επίσκεψη στην Λ.Δ. της Κίνας εντός του καλοκαιριού, σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής