Βαρβιτσιώτης: Θύματα της κρατικής αναλγησίας οι κάτοικοι της Αττικής

Ως θύματα της κρατικής αναλγησίας περιγράφει τους κατοίκους της Αττικής, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας διεκδικεί, σήμερα, την κυριότητα γεωτεμαχίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για τον λόγο αυτό, έχει αποστείλει χιλιάδες ειδοποιητήρια σε σειρά δήμων, στα οποία και αναγράφεται το περιεχόμενο των ενστάσεων, μέσω των οποίων προβάλλει τις νομικές της αξιώσεις για τις προαναφερθείσες εκτάσεις.

«Φυσικά», τονίζει χαρακτηριστικά, «ο τελικός παραλήπτης των εν λόγω ειδοποιητηρίων είναι οι ιδιοκτήτες των περίπου 20.000 κατοικιών, ως επί το πλείστον διαμερισμάτων, που καλούνται σήμερα να αποδείξουν το προφανές, ότι δηλαδή είναι οι καθ’ όλα νόμιμοι κάτοχοι της ακίνητης περιουσίας τους».

Όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής Β’ Αθηνών, το νομικό αίτημα της  έχεις ως αφετηρία τη γνωμοδότηση που παρέχουν τα κατά τόπους δασαρχεία, βασιζόμενα σε αμφιβόλου αξιοπιστίας αεροφωτογραφίες, για τις εν λόγω περιοχές, υποστηρίζοντας ότι αυτές δεν έχουν απολέσει το δημόσιο χαρακτήρα τους.

«Τέλος, η προβολή, όμως, των δικαιωμάτων κυριότητας από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου συνεπάγεται την ταλαιπωρία και την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, την απορρύθμιση του κράτους Δικαίου και περαιτέρω καθυστερήσεις στη διαδικασία κτηματογράφησης», καταλήγει συγκεκριμένα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής