Τσίπρας: Η Τουρκία δεν είχε πρόθεση να δεσμευτεί σε λύση

Μεγάλες ευθύνες της Άγκυρας για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό καταλόγισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα το πρωί από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Κυπριακού.

PACIFIC-SUN

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη λύση στο Κυπριακό χωρίς την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων καθώς και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν βρήκαμε ανταπόκριση από την Τουρκία» να είναι δηλαδή ανεξάρτητη και κυρίαρχη η Κύπρος, «χωρίς επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών και τη σταδιακή αποχώρηση του τουρκικού στρατού».

Για τον τερματισμό των συζητήσεων στο Κρανς Μοντάνα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο τερματισμός των συνομιλιών δεν αποτελεί το τέλος των διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα με «διπλωματία που δεν βασίζεται σε φοβίες και εμμονές του παρελθόντος», θα συνεχίζει τις προσπάθειες.

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το μήνυμα μας προς την Τουρκία πρέπει να παραμείνει σταθερό ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είμαστε αποφασιστικοί στην προάσπιση των αρχών και των δικαιωμάτων μας έναντι οποιασδήποτε απειλής και παράνομης διεκδίκησης».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής