Τραμπ: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς

Για στήριξη μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναμένεται να επιστρέψει με έναν ιδιαίτερα φουσκωμένο λογαριασμό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

PACIFIC-SUN

Για στήριξη μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναμένεται να επιστρέψει με έναν ιδιαίτερα «φουσκωμένο» λογαριασμό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ αφού τόνισε πως «η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει», αναφέρθηκε και στις συνεργασίες των δύο χωρών όπως «η αναβάθμιση των στόλων και συγκεκριμένα των αεροπλάνων F-16».

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για πρόσκληση και τη φιλοξενία, χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «μια πάρα πολύ σημαντική συγκυρία για τη στρατηγική συνεργασία» για τις δύο χώρες.

Ο κ. Τράμπ υποστήριξε ότι θα συζητήσουν «για επιπλέον τρόπους, με τους οποίους μπορεί η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς και εμείς να βοηθήσουμε την Ελλάδα» και σημείωσε πως «έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα, έχουμε υπάρξει καλοί και πιστοί φίλοι και σπουδαίοι σύμμαχοι».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος σε μια πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή, αλλά πάντα υπήρξε ένας αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και αξιόπιστος εταίρος».

Κατά την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε και στο πεδίο του τουρισμού, λέγοντας ότι «έχετε μία πολύ δυναμική ανάκαμψη, έχετε αριθμό ρεκόρ σε τουριστικές αφίξεις» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να σας αποδώσουμε τα εύσημα για αυτό. Βεβαίως, η Ελλάδα είναι ένας πανέμορφος τόπος».

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας είπε πως «ελπίζω κάποια στιγμή να έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «είστε πάντοτε καλοδεχούμενος στην Ελλάδα» και συμπληρώνοντας «πολλοί Έλληνες αγαπούν τις ΗΠΑ, τη χώρα σας, αλλά έχετε και πολλούς Έλληνες στις ΗΠΑ, πράγμα που παίζει κρίσιμο ρόλο στην οικονομία, την πολιτική. Και έχετε και πολλούς υποστηρικτές εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής