Τόσκας: Εξασφαλίσαμε ένα πιο ήρεμο κλίμα στη χώρα που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επιδείξει μεγάλες επιτυχίες με σημαντικά πλήγματα στο οργανωμένο έγκλημα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στις πρόσφατες μεγάλες υποθέσεις της Οικονομικής Αστυνομίας για τα αντικαρκινικά φάρμακα και το εργοστάσιο τσιγάρων, όσο και τις υποθέσεις ναρκωτικών και την εξάρθρωση σπείρας Γεωργιανών που ρήμαζε σπίτια στην Αττική.

PACIFIC-SUN

«Είναι πολύ μεγάλες επιτυχίες, οι οποίες πλέον είναι σε καθημερινή βάση και επειδή τις έχουμε συνηθίσει και επειδή ίσως και εμείς δεν τα προβάλλουμε πολλές φορές, γιατί συνηθίζουμε στην καθημερινότητα, προβάλλονται ζητήματα με αρνητικό πρόσημο, όπως είναι το ζήτημα του Ρουβίκωνα», σημείωσε ο Νίκος Τόσκας.

Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα το πολεμικό κλίμα των προηγούμενων ετών με τα πολλά δακρυγόνα για να σημειώσει ότι το ήρεμο κλίμα συνδυάζεται με την ανάπτυξη της χώρας και την πρόοδο της οικονομίας.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι 67 μέλη του Ρουβίκωνα έχουν συλληφθεί, έχουν γίνει 106 προσαγωγές και πάνω από 100 έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια, διαψεύδοντας τη ρητορική της αντιπολίτευσης ότι η Αστυνομία δεν τους συλλαμβάνει ή ότι δήθεν υπάρχουν εντολές να μη γίνονται συλλήψεις.
«Αυτό το παραμυθάκι βολεύει πολλούς αλλά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ίσα – ίσα υπάρχουν πάρα πολλές πιέσεις, οδηγίες, κατευθύνσεις, πιεστικές κατευθύνσεις εάν θέλετε, από την Πολιτική Ηγεσία και από την Φυσική Ηγεσία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο», υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας.

Ο ίδιος τόνισε ότι η τελευταία επίθεση στο ΣτΕ «όπως και άλλες παρόμοιες επιθέσεις είναι απόλυτα καταδικαστέες από την Κυβέρνηση και από εμάς και γίνονται ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι πλέον στη χώρα υπάρχει ένα πιο ήρεμο περιβάλλον και αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της Αστυνομίας και από την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού, καθώς πολλοί επιλέγουν τη χώρα μας ως ασφαλή προορισμό.

«Παρότι δεν αρέσει στην αντιπολίτευση, να μιλήσω με αριθμούς. Και οι αριθμοί λένε ότι την τελευταία τριετία, σε σχέση με την τριετία 2012 – 2013 – 2014, υπάρχουν πολύ καλές μειώσεις, στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, όχι δικά μου», σημείωσε ο Νίκος Τόσκας και πρόσθεσε ότι στην Αττική καταγράφονται λιγότερες επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα, σε τράπεζες, λιγότερες ληστείες σε κατοικίες σε σχέση με την προηγούμενη τριετία. «Να δούμε τη συνολική εικόνα, γιατί δεν είναι μόνο το ζήτημα Ρουβίκωνας η ασφάλεια της χώρας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ερωτηθείς για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας μετά και την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει μεγάλα λάθη και στην προηγούμενη κυβέρνηση επί εποχής του κυρίου Σαμαρά με την υιοθέτηση κάποιων αντιλήψεων ακραίων, ακροδεξιών, από κάποιους συμβούλους που είχε και μιλάμε για την περίπτωση Λαζαρίδη-Μπαλτάκου, που ξέρετε πολύ καλά τι απόψεις είχαν αυτοί οι άνθρωποι για την προσέγγιση με την ακροδεξιά. Στη συνέχεια, πάμε στο σήμερα. Αντιλήψεις που οδήγησαν σε συμμαχικές ενέργειες, όπως είναι με τις διαδηλώσεις στη Λέσβο και σε άλλες περιπτώσεις οδηγούν σε λάθος δρόμο: Όποιος στρώνει το χαλί σε κάποιες παρέες μετά μην παραξενεύεται αν αυτό το χαλί το πατήσουν αυτές οι παρέες», υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής