Σβίγκου: Δύο διαφορετικά προγράμματα, δύο ριζικά διαφορετικοί κόσμοι

Για δύο διαφορετικά προγράμματα και δύο ριζικά διαφορετικούς κόσμους κάνει λόγο σε άρθρο της η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

PACIFIC-SUN

Για δύο διαφορετικά προγράμματα και δύο ριζικά διαφορετικούς κόσμους κάνει λόγο σε άρθρο της η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η κ. Σβίγκου στην εφημερίδα Documento τονίζει ότι «όποιος παρακολούθησε τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις τύπου του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ, είδε να παρουσιάζονται μπροστά του, όχι απλώς δύο διαφορετικά προγράμματα για την πορεία της χώρας, αλλά δυο ριζικά διαφορετικοί κόσμοι».

«Από τη μια μεριά, ο κόσμος της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, και της ανασυγκρότησης της ερειπωμένης, από τις δεκαετίες του δικομματισμού και του πελατειακού κράτους, ελληνικής κοινωνίας. Κι από την άλλη, ο κόσμος της νεοφιλελεύθερης ζούγκλας, του κοινωνικού δαρβινισμού, της φυσικοποίησης της κοινωνικής ανισότητας, ένας κόσμος χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς καμιά πρόνοια για τους ασθενέστερους, χωρίς καμιά κοινωνική προστασία», επισημαίνει.

«Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ επικεντρώθηκε στα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα, από την κυβέρνηση, αλλά και στη σκιαγράφηση του προγράμματος για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Χωρίς πανηγυρισμούς, με επίγνωση των δυσκολιών για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, παρουσιάστηκε ένα σαφές σχέδιο, ώστε η έξοδος από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018 να μην συντελεστεί με όρους επιστροφής στο παρελθόν. Ένα σχέδιο που θέτει στο επίκεντρο την κοινωνία και τις ανάγκες της, και όχι τους “λίγους κι εκλεκτούς”», αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απέναντι σε όλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε στη ΔΕΘ για να απευθυνθεί, όχι στην κοινωνία, αλλά, αφενός, στην πιο σκληρή και άτεγκτη πλευρά των δανειστών, κι αφετέρου, στους πιο ασύδοτους εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες. Τη στιγμή που οι μεγάλες θυσίες του λαού αρχίζουν να πιάνουν τόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ένα νέο μνημόνιο, μετά τον Αύγουστο του 2018», συνεχίζει η κ. Σβίγκου.

Αναφερόμενη και στα ΜΜΕ, η κ. Σβίγκου υποστηρίζει ότι «όσο κι αν προσπάθησαν, διάφορα συστημικά μέσα και μια πληθώρα σχολιαστών, να κρύψουν, να διαστρεβλώσουν, να παραπληροφορήσουν, προβάλλοντας έναν Κυριάκο Μητσοτάκη “άριστο” τεχνοκράτη, ευρωπαίο πολιτικό, ανανεωτή του πολιτικού συστήματος, η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό. Γιατί, τελικά, παρά τα όσα είπαν οι άλλοι για τον κ. Μητσοτάκη, σημασία δεν έχει η επικοινωνία, αλλά η ουσία των ίδιων του των λόγων».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής