Ραχήλ Μακρή: Το μνημείο της «Αμφίπολης» είναι ελληνικό

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Μετώπου Νίκης Ραχήλ Μακρή, αντιδρώντας στην δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου για την Αμφίπολη.

PACIFIC-SUN

Στην ανακοίνωσή της η κ. Μακρή τονίζει μεταξύ άλλων ότι «επί δεκατέσσερις μήνες η Κυβέρνηση αδιαφορεί για ένα μνημείο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και αρχαιολόγων από όλο τον κόσμο και να αποφέρει εισοδήματα στην χώρα μας και όχι νούμερα τουριστών».

Υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση κωφεύει στις εκκλήσεις του Δημάρχου Αμφίπολης για την ενημέρωση των προθέσεων συνέχισης ή όχι των ανασκαφών και την αποστολή στοιχείων, προκειμένου να ενημερώσει την Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, η οποία προτίθεται να χρηματοδοτήσει τις ανασκαφές, εφόσον τους γνωστοποιηθούν τα ποσά που απαιτούνται».

Η κ. Μακρή αντιδρά κυρίως για την αλλαγή της στάσης της υπουργού Πολιτισμού, που δήλωσε χθες κατά την επίσκεψή της στην Αμφίπολη ότι θα εκταμιευθεί 1,5 εκατ. Ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ και ότι το μνημείο είναι Μακεδονικό, ενώ το βράδυ είπε ότι μπορεί και να μην είναι.

«Είναι φανερό πλέον, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει τα πάντα για να βγάλει Ρωμαϊκό και ξένο, το ελληνικότατο μνημείο «Αμφίπολη», λέει χαρακτηριστικά η κ. Μακρή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής