Ραχήλ Μακρή: Αντί να εισπράξουν από την γερμανική Hochtief, επιβάλλουν τέλη χρήσης αεροδρομίων

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πριν γαντζωθεί στην εξουσία κατήγγειλε την εταιρεία "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών", της οποίας κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief, για μη απόδοση ΦΠΑ που εισέπραττε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ραχήλ Μακρή.

PACIFIC-SUN

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει ΦΠΑ ύψους 500 εκατ. Ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, επικαλούμενη δικαιώματα «συμψηφισμού» και εκμεταλλευόμενη νομικίστικες διαδικασίες και τεχνάσματα», προσθέτει.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντί να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες φορολογούμενους και στους μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες, που οδηγούνται στην οικονομική αγχόνη χωρίς να έχουν δικαίωμα συμψηφισμού για τα 500 εκατ. ευρώ, καταθέτει τροπολογία επιβολής τελών στους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα ξεπουλημένα αεροδρόμια της χώρας», συνεχίζει.

«Με τροπολογία που υπογράφουν οι Υπουργοί Τσακαλώτος και Σπίρτζης, οι επιβάτες θα καταβάλουν Τέλη Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων (ΤΕΑΑ) ή αλλιώς, το γνωστό «Σπατόσημο», ύψους 12 ευρώ», επισημαίνει η κ. Μακρή.

«Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να ορθώσει το ανάστημα του, να πάψει να τους φοβάται, να αλλάξει αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα και να πάρει πίσω την εξουσία που του ανήκει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής