Ρ.Σβίγκου: Συμμετοχή της κοινωνίας στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας

«Η μείωση των ανισοτήτων, η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, η συμμετοχή της κοινωνίας στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας, θα πρέπει να είναι οι αξίες που θα μας οδηγήσουν στην μεταμνημονιακή εποχή», υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη «Αυγή».

PACIFIC-SUN

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «πρέπει με ειλικρίνεια να παρουσιάζουμε τις δυσκολίες στους πολίτες, να μην ωραιοποιούμε καμία κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα με αυτοπεποίθηση να σχεδιάζουμε την υπέρβασή τους».

Ως πρώτη έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ, κατέταξε τη «βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, με συγκροτημένες παρεμβάσεις στο πεδίο της εργασίας, με μια βαθιά μεταρρύθμιση στην υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, τους θεσμούς» και σημείωσε ότι «εδώ και δυο χρόνια δίνουμε καθημερινά δείγματα γραφής, αλλά χρειάζονται ακόμα πιο συγκροτημένες και ολοκληρωμένες τομές, με αριστερό, ταξικό πρόσημο».

Για την αντιπολιτευτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατία, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι «μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Ν.Δ. δεν μπορεί πια να καταστροφολογεί για την οικονομία», και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό ψάχνει «ένα διαφορετικό αφήγημα, προσπαθώντας να μας πλήξει. Τη μια μέρα είναι η έξαρση της εγκληματικότητας, την άλλη τα σενάρια ανατροπής της δημοκρατίας, μέσω δήθεν παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη».

Όσον αφορά την στάση της Νέας Δημοκρατίας, που προκαταβάλει την αποτυχία της εξόδου στις αγορές, είπε ότι «η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης έχουν ασκήσει τόσο πολύ την τέχνη της κινδυνολογίας, που δεν ξέρω πια ποιος τους πιστεύει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καλό θα ήταν να μας πουν τί απέγινε, τελικά, εκείνο το success story του κ. Σαμαρά, με την έξοδο-πυροτέχνημα στις αγορές, το 014, επί υπουργίας του κ. Στουρνάρα» και έσπευσε να δηλώσει ότι «η Ν.Δ. θα πέσει ξανά έξω στις προβλέψεις της».

Για την υπόθεση της Ηριάννας η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «οι αποφάσεις καμιάς εκ των τριών εξουσιών δεν είναι υπεράνω κριτικής» και συνέχισε λέγοντας ότι «κάθε πολίτης, όπως και κάθε πολιτικό κόμμα, όχι μόνο δικαιούται, αλλά και οφείλει να ασκεί κριτική σε αποφάσεις που αφορούν τόσο τη ζωή του, όσο και, ευρύτερα, τη δημοκρατία, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής