Παπαδημούλης: Έξοδος από τα μνημόνια και λύση στο Μακεδονικό η δίδυμη πρόκληση

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», στο ένθετο που παρουσιάζει τη δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρεται στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

PACIFIC-SUN

Για το Μακεδονικό τονίζει ότι «έχουμε μπροστά μας ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση στο Μακεδονικό, που δεν πρέπει να χαθεί. Το πολύ θετικό νέο είναι ότι πλέον η κυβέρνηση Ζάεφ αποδέχθηκε το erga omnes, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει εδώ και 25 χρόνια» και εκτίμησε ότι «εφόσον υπάρξει λύση, θα εγκριθεί με καθαρή πλειοψηφία από την ελληνική Βουλή».

Έξοδος από τα μνημόνια υποστήριξε ότι «το σενάριο παράτασης του μνημονίου αποκλείεται. Το δε έγκαιρο κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας, ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο της εξόδου, με τρόπο που να ενισχύει την ανάκαμψη της οικονομίας».

Για την ελάφρυνση του χρέους ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι στόχος είναι «να ολοκληρωθεί όλο το πακέτο, συμπεριλαμβανομένης και της ελάφρυνσης του χρέους. Για τη δε ελάφρυνση, μόλις πριν λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε σχετική μου ερώτηση, διέψευσε με δήλωση-κόλαφο τις εγχώριες Κασσάνδρες, τονίζοντας ότι η Κομισιόν είναι δεσμευμένη και εργάζεται για λύση υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους μέχρι τον Ιούνιο».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής