Παπαδημούλης: Δεν βλέπω διαφορά ανάμεσα σε Τσίπρα και Τσακαλώτο

Πρέπει να δούμε πώς η ρύπανση του Σαρωνικού θα γίνει η αφορμή για να οργανώσουμε καλύτερα τον δικό μας μηχανισμό, γιατί υπάρχουν για δεκαετίες πάρα πολύ γκρίζα θέματα στη διακίνηση των καυσίμων δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

PACIFIC-SUN

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ο κ. Παπαδημούλης πρόσθεσε ότι με προβληματίζει πολύ το δημοσίευμα που διάβασα ότι ο πλοιοκτήτης του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου είχε κατηγορηθεί πριν από 4-5 χρόνια για λαθρεμπορία και είχε απαλλαγεί με βούλευμα.

«Σαράντα χρόνια πριν οι τότε κυβερνήσεις -και επί Χούντας- επέλεξαν να τοποθετηθούν διυλιστήρια σε μια πολύ κλειστή θάλασσα έξω από τη Σαλαμίνα. Αν γίνει εκεί ένα ατύχημα, είτε πραγματικό είτε σε εισαγωγικά, σε μια τόσο κλειστή θάλασσα που κάνουν μπάνιο πολύς κόσμος, θα πρόκειται για τεράστια οικολογική καταστροφή», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε λέγοντας ότι «θα ήθελα πανστρατιά όχι μικροπολιτικής, αλλά σοβαρότητας στο να κάνουμε τις απαιτούμενες τομές με μια ευρύτερη συναίνεση».

«Χρειαζόμαστε πολλές επενδύσεις και να κάνουμε τη χώρα μας πιο φιλική σε αυτές, γιατί στα χρόνια του Μνημονίου χάθηκαν 100 δισ. ευρώ από επενδύσεις στην Ελλάδα», είπε και υποστήριξε «το πρώτο εξάμηνο του 2017 υπάρχει μια ισχυρή ανάκαμψη, που είναι πέντε φορές παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

«Δε φτάνει όμως. Πρέπει να κάνουμε τη χώρα μας στην πράξη, όχι στα λόγια, πιο φιλική στις επενδύσεις, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και απλοποιώντας τους κανόνες. Χρειάζεται όμως και σεβασμός στους κανόνες, που σημαίνει ότι ο επενδυτής πρέπει να σέβεται και να τηρεί απαρέγκλιτα τη νομιμότητα», υπογράμμισε. «Είναι μια υπόθεση που κρατάει πολλά χρόνια. Εάν ήταν τόσο απλή, θα την είχαν λύσει οι προηγούμενοι».

Όσον αφορά την τρίτη αξιολόγηση και τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι δεν βλέπει διαφορά ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο και σημείωσε ότι είναι υποχρεωτική και συμφέρουσα για τη χώρα, αλλά και αυτονόητη η άριστη συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών.

«Ο βασικός στόχος για τη χώρα και όχι μόνο για την κυβέρνηση είναι τον Αύγουστο του ’18 να βγούμε από τη θηλιά του μνημονίου. Θα χρειαστούν χρόνια προσπάθειας για να ξαναφτάσουμε εκεί που ήμασταν πριν τη χρεοκοπία, ωστόσο, η έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει ότι παύεις να χρειάζεσαι την άδεια ακόμη και για να δώσεις παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων», είπε καταλήγοντας ο κ. Παπαδημούλης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής