Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Έξω οι φασίστες από το Περιστέρι

Για ένα ακόμη περιστατικό ρατσιστικής βίας κάνει λόγω με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σημειώθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου στην περιοχή του Περιστερίου, όταν ομάδα ατόμων προπηλάκισαν και γρονθοκόπησαν στο κεφάλι και την πλάτη τον Μοχάμεντ Γκούλμπαζ από το Πακιστάν, ενώ ο ίδιος επέστρεφε σπίτι του.

PACIFIC-SUN

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 24/5 και ώρα 19:30 στον Πεζόδρομο Περιστερίου και τονίζει ότι «η επίθεση στον Μοχάμεντ είναι μία μόνο από τις εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες σε πολλές περιοχές της Αθήνας».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου καταδικάζει όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, «κάθε θρασύδειλη ρατσιστική και φασιστική επίθεση και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες» και υπογραμμίζουν ότι «τέτοια περιστατικά θα μας βρίσκουν απέναντι και σε θέση μάχης για να απομονώσουμε κάθε είδους φασιστικές ιδέες και πρακτικές. Η απάντηση που δίνουμε στα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας και ρατσισμού είναι η επαγρύπνηση, η αλληλεγγύη και η παρουσία μας στο δρόμο και στις γειτονιές».

«Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες και να απομονώσει κάθε μορφή φασισμού, παλεύοντας από κοινού για αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ειρηνική συνύπαρξη των λαών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την κοινωνία και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Οι φασίστες δεν χωράνε ούτε στο Περιστέρι, ούτε στα Σεπόλια, ούτε σε καμία γειτονιά. Ο Μοχάμεντ είμαστε εμείς. Όλοι και όλες την Πέμπτη 24/5 και ώρα 19:30 στον Πεζόδρομο Περιστερίου, να δώσουμε μία δυναμική απάντηση στον φασισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής