ΝΔ: Τρία χρόνια κυβερνητικών παρεμβάσεων και επιθέσεων στη Δικαιοσύνη

«Εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση επιχειρεί συστηματικά και οργανωμένα να καταστήσει τη Δικαιοσύνη ελεγχόμενο εργαλείο των πολιτικών της επιδιώξεων. Κατ' επανάληψη οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν καταγγείλει σωρεία παρεμβάσεων και επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

PACIFIC-SUN

«Κινούμενοι στη λογική του αξιώματος «πήραμε την Κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία», η Κυβέρνηση υπονομεύει συστηματικά το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζοντας κατάφωρα την αρχή της διάκρισης των εξουσιών που αποτελεί βασικό πυλώνα του κράτους Δικαίου», σημειώνει.

«Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στην ανάδειξη αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος το οποίο έχει να κάνει με την θωράκιση των Θεσμών και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας», επισημαίνει και τονίζει ότι για αυτό, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Κώστας Καραγκούνης καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Κοντονή στην οποία παραθέτουν όλες τις κυβερνητικές παρεμβάσεις τα τελευταία 3 χρόνια και  ζητούν από τον υπουργό εξηγήσεις.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής