Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έφτιαξε μια νέα γενιά ανέργων

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για «τη νέα γενιά ανέργων που δημιούργησε» τονίζοντας ότι «πίστεψαν πολλοί νέοι ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πιο κοντά τους, ότι ήταν δήθεν αντικομφορμιστής. Τον πίστεψαν όταν τους είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, όταν τους είπε ότι ως διά μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά; Τα ακριβώς αντίθετα. Υπέγραψε δύο μνημόνια, έφτιαξε μια νέα γενιά ανέργων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι άδικο να σου κόβονται τα φτερά πριν καν ανοίξουν, ενώ θέλεις να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να τα αλλάξεις όλα», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε «γερά να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος. Γερά όχι μόνο για να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, γερά για να γίνει επιτέλους η Πατρίδα μας ένα κανονικό ευρωπαϊκό Κράτος, ένα Κράτος με ίσους κανόνες που θα δίνουν ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες και προοπτικές σε όλους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα προβλήματα της οικονομίας είπε πως «το σχέδιό μας περιλαμβάνει σοβαρή μείωση φόρων και εισφορών όπως και νέες επενδύσεις. Μπορούμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες την επόμενη τριετία, μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες από 600 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» και παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα καταργηθεί ο υπο-κατώτατο μισθό των 510 ευρώ και θα ισχύει ο ίδιος κατώτατος μισθός για όλους. «Δεσμεύομαι ότι το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης

Για τα δημόσια Πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θέλει «να έχουν τη δυνατότητα να ιδρύουν ξενόγλωσσα προγράμματα, διεπιστημονικά μεταπτυχιακά, εξειδικευμένα ερευνητικά κέντρα, ώστε να καταφέρουμε με αυτό τον τρόπο, να προσφέρουμε ελκυστικές δουλειές σε νέους Έλληνες επιστήμονες κάνοντας παράλληλα ουσιαστικά βήματα για να καταστεί η Ελλάδα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή, με σημαντικά πρόσθετα οφέλη για τη χώρα μας και την οικονομία».

«Το πανεπιστήμιο είναι αδιανόητο να μετεξελιχθεί σε ένα χώρο τον οποίο αισθάνονται σαν στο σπίτι τους μόνο ακραία και περιθωριακά στοιχεία. Εσείς πρέπει να αισθάνεσθε στο σπίτι σας το δημόσιο Πανεπιστήμιο, όχι οι μπαχαλάκηδες, όχι οι καταληψίες και όχι οι διακινητές ναρκωτικών. Όχι αυτοί που δεν έχουν καμία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μιλώντας για την επιδίωξη της κυβέρνησης είπε πως «το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να γίνει γκέτο μηδενισμού. Αυτό επιδιώκει η σημερινή Κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Κι εμείς αυτό θα το αποτρέψουμε. Το πανεπιστήμιο αποτελεί αναγκαίο στοιχείο κάθε ανοιχτής κοινωνίας».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής