Λοβέρδος: Επίκειται ενοικίαση ή πρόκειται για ανεύθυνο πυροτέχνημα;

«Θα προστεθούν οι γαλλικές φρεγάτες στο αμυντικό οπλοστάσιο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού ή πρόκειται για ένα ακόμη ανεύθυνο πυροτέχνημα;», διερωτάται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για τη χρονομίσθωση των γαλλικών φρεγατών.

PACIFIC-SUN

«Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κουβέλης είχε εξαγγείλει με περισσή βεβαιότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ την χρονομίσθωση δύο γαλλικών φρεγατών, τις οποίες μάλιστα θα παραλαμβάναμε πολύ σύντομα», αναφέρει στη δήλωσή του και προσθέτει ότι «επιφυλαχτήκαμε να πάρουμε θέση ως υπεύθυνο και σοβαρό κόμμα. Η γενική μας αρχή είναι ότι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας αποτελεί πάγια υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης».

«Ωστόσο είτε με φρεγάτες είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής», συμπληρώνει ο κ. Λοβέρδος και σημειώνει ότι «στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όμως καμία σχετική απόφαση δεν λήφθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου».

«Και εντελώς προσφάτως πληροφορηθήκαμε εξ απολύτως αρμοδίων χειλέων οτι η παραπάνω εξαγγελία στερείται ουσιαστικού περιεχομένου τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής