Κουτσούμπας: Η επέτειος της ΕΟΚ δεν γιορτάζεται από τους λαούς των κρατών – μελών της

«Η επέτειος των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕOK και στη συνέχεια της EE, γιορτάζεται από τους ιδρυτές της που είναι τα καπιταλιστικά κράτη - μέλη, τα μονοπώλια των ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρει άρθρο του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

PACIFIC-SUN

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι δικό τους δημιούργημα για τα δικά τους συμφέροντα. Δεν γιορτάζεται από τους λαούς των κρατών – μελών της, γιατί η ΕΕ δεν ήταν ποτέ, δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει ΕΕ των λαών», προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας.

Στο ερώτημα ποιος ωφελήθηκε ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει: «απαντούν τα εκατομμύρια των ανέργων, των φτωχών, των άστεγων, των ξεριζωμένων, των ανθρώπων που πρέπει να ζήσουν με λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα. Απαντούν όμως και οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής εναντίον των οποίων η ΕΕ εξαπόλυσε πολέμους κι επεμβάσεις μαζί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ».

Όσον αφορά ποιος είναι ο ωφελημένος επισημαίνει ότι «ήταν το κεφάλαιο, το οποίο θωράκισε την πολιτική εξουσία του, βρήκε νέες αγορές, ιδιαίτερα στις βαλκανικές χώρες».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «το ΚΚΕ από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ αποκάλυψε στο λαό τους στόχους και τις επιδιώξεις της». «Προβάλλει το μόνο φιλολαϊκό δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ, για ανάπτυξη σε όφελος του λαού, με την εργατική τάξη στην εξουσία», προσθέτει.

«Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ εκφράζει, δίνει διέξοδο στη λαϊκή δυσαρέσκεια που δυναμώνει απέναντι στην ΕΕ. Αχρηστεύει τις παγίδες που στήνουν τμήματα του κεφαλαίου που καλούν το λαό να παλέψει κάτω από τις δικές του σημαίες», καταλήγει ο κ. Κουτσούμπας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής