Κουμουτσάκος: Επείγουσα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

«Η Νέα Δημοκρατία είχε, εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την πολιτική επιλογή της Άγκυρας να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος..

PACIFIC-SUN

«Η Νέα Δημοκρατία είχε, εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την πολιτική επιλογή της Άγκυρας να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές “βεντέτες”.
‪Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο. Με συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος «απαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στον Ο.Η.Ε., που πρέπει να ενημερωθούν για την επικίνδυνη, πλέον, τουρκική συμπεριφορά».

Ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι «στο εσωτερικό, όπως έχουμε ήδη ζητήσει με επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, χρειάζεται επείγουσα σύγκληση και επίσημη, πλήρης ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Τέλος, μια συμβουλή προς την Κυβέρνηση. Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ».

Ο κ. Κουμουτσάκος στη δήλωσή καταλήγει «Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής