Οικολόγοι Πράσινοι: Καμία αναστολή του νόμου για τους Δασικούς Χάρτες

Αντίθετοι στην όποια αναστολή του νόμου για τους Δασικούς Χάρτες δηλώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τονίζοντας ότι ο νόμος για πρώτη θέτει συγκεκριμένες και σύντομες διαδικασίες για την επίλυση του δασικού προβλήματος της χώρας από παντός είδους αυθαιρεσίες, οικιστικές και επιχειρηματικές.

PACIFIC-SUN

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων

Την περίοδο αυτή στο δημόσιο διάλογο αναπτύχθηκαν αμφιβολίες και αντιρρήσεις ως προς την εφαρμογή του Νόμου για τους Δασικούς Χάρτες, ο οποίος για πρώτη φορά θέτει συγκεκριμένες και σύντομες διαδικασίες για την επίλυση του δασικού προβλήματος της χώρας από παντός είδους αυθαιρεσίες, οικιστικές και επιχειρηματικές.

Ο συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά:

«Για πρώτη φορά Νόμος που αφορά την κατοχύρωση των δασιών στην Ελλάδα έχει στοιχεία βιώσιμης ανάπτυξης με περιβαλλοντικό πρόσημο. Με την ανάρτηση σε σύντομο χρόνο των δασικών χαρτών, εξασφαλίζεται η κατοχύρωση του δάσους στη χρήση γης. Κι αυτό είναι αναγκαίο, ώστε να ξεπεραστεί η κοινά συνομολογημένη νοσηρή κατάσταση επί δεκαετίες, αποτέλεσμα του πελατειακού και κομματοκρατικού κράτους, που βασιζόταν στην εξειδικευμένη ατομικά ερμηνεία του Νόμου κατά περίπτωση.

Λυπούμαι βαθύτατα για τη στάση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και μελών της κυβέρνησης που αντί να ενισχύσει τις προσπάθειες για την οριστική, δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη θεσμική κατοχύρωση του δάσους, ουσιαστικά επιλέγει τη διαιώνιση του προβλήματος προβάλλοντας την αναστολή στην εφαρμογή του Νόμου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε αντίθετοι σε όποια αναστολή εφαρμογής του Νόμου. Οσα προβλήματα προέκυψαν σ’ ένα θέμα που τώρα ανοίγει και έχει πολύχρονη αμαρτωλή διαχείριση στη χώρα μας πρέπει να λυθούν στο πνεύμα και το γράμμα του Νόμου και με πρώτο στόχο την προστασία των δασών της χώρας. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα μας βρεί αντίθετους».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής