Ερώτηση Παπαδημούλη για τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται σε συγκεκριμένες περιφέρειες της Ευρώπης και την ανάγκη για την ενίσχυση του Κοινωνικού Πυλώνα της Ε.Ε.

PACIFIC-SUN

Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ είχε υποσχεθεί να εργαστεί για την ενίσχυση του κοινωνικού πυλώνα και τη θέσπιση κατώτατου μισθού, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία αναφέρει ότι η θέσπιση κατώτατου μισθού «θα αύξανε την παραγωγικότητα των ήδη χαμηλόμισθων», ζητά από την Κομισιόν να ενημερωθεί σχετικά με τα «μέτρα που σχεδιάζει για να στηρίξει εισοδηματικά τις κοινωνικές κατηγορίες, που πλήττονται από υψηλούς δείκτες φτώχειας στις ευρωπαϊκές περιφέρειες», ενώ ζητά επίσης ενημέρωση για τη «φάση που βρίσκεται ο σχεδιασμός του κατώτατου μισθού», στη βάση και όσων είχε παρουσιάσει, εκ μέρους της Κομισιόν, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον Ιούλιο του 2014.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής