Ερώτηση Δημ. Παπαδημούλη για τη μείωση των πραγματικών συντελεστών εταιρικού φόρου μετά την κρίση του 2008

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Eυρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με τη μείωση των πραγματικών συντελεστών εταιρικού φόρου μετά την κρίση του 2008.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα των Financial Times που αναδεικνύει ότι «οι μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες των χωρών του ΟΟΣΑ -ιδίως αυτές του τεχνολογικού και του βιομηχανικού κλάδου- επωφελούνται από τη σοβαρή μείωση των πραγματικών συντελεστών εταιρικού φόρου, όπως αυτή καταγράφεται μετά την κρίση του 2008». Το ίδιο διάστημα «οι φόροι σε φυσικά πρόσωπα έχουν αυξηθεί κατά 6%», σημειώνει.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητά να μάθει από την Κομισιόν «ποια μέτρα εξετάζει για να αντιμετωπίσει αυτή την κραυγαλέα φορολογική αδικία», «ποια είναι η πραγματική μείωση στους συντελεστές εταιρικού φόρου στα κράτη-μέλη της ΕΕ από το 2008 και μετά», και τέλος, «σε τί στάδιο βρίσκονται οι προτάσεις της για την ψηφιακή φορολόγηση, καθώς και η διαπραγμάτευση επί της κοινής ενοποιημένης βάσης φορολογίας εταιρειών (ΚΕΒΦΕ)».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής