Χαρακόπουλος: Νόμος και τάξη παντού, πάντοτε και για όλους

«Μήνα με τον μήνα, μέρα με τη μέρα η κατάσταση στο τομέα της δημόσιας ασφάλειας επιδεινώνεται. Η εγκληματικότητα έχει πιάσει ταβάνι, και η ασυδοσία των διαφόρων ομάδων που ασκούν βία και καταστρέφουν είναι πρωτοφανής».

PACIFIC-SUN

Αυτά ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την ολομέλεια του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ενδεικτικά:

  • Την έξαρση στις καταστροφές των επικυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων που έχουν υποστεί δολιοφθορά σε σταθμούς του ηλεκτρικού, του μετρό και εντός των λεωφορείων.

  • Τα πυρπολημένα τρόλεϊ και λεωφορεία, που κάποια από αυτά είχαν εντός τους εκτός από τους οδηγούς και επιβάτες, και κινδύνευσε άμεσα η ζωή τους.

  • Την ντε φάκτο κήρυξη των Εξαρχείων σε κράτος εν κράτει, όπου η επίσημη πολιτεία δεν τολμά να παρέμβει, και όπου δρουν ένοπλοι περιθωριακοί και κάθε λογής εγκληματικά στοιχεία.

  • Τις συνεχείς, σχεδόν εθιμοτυπικές, επιθέσεις των γνωστών-αγνώστων με μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούν συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο των Αθηνών.

  • Τις επιθέσεις και οι προπηλακισμοί εντός και πέριξ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εναντίον φοιτητών, όπως έγινε πρόσφατα στην Πάτρα, αλλά και εναντίον καθηγητών, όπως έγινε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Όπως υποστήριξε ο Θεσσαλός πολιτικός «το νοσηρό αυτό κλίμα διαμορφώνεται από την συνειδητή αποχή της κυβέρνησης στην πάταξη της εγκληματικότητας, στο όνομα διαφόρων ιδεοληψιών αλλά και εκλεκτικών συγγενειών κάποιων συνιστωσών του κύριου κυβερνητικού εταίρου με ομάδες του περιθωρίου. Η κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αρνούνται να δούνε την πραγματικότητα, καταρρακώνοντας το αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των πολιτών, που νοιώθουν απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι από το κράτος.

Και δυστυχώς, κοντά σ’ αυτά έχουμε και δύο πολύ επικίνδυνα φαινόμενα. Το ένα την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, που μάλιστα έκανε και εξαγωγή της δράσης της, με την αποστολή των τρομοδεμάτων, αλλά και την εγκληματικότητα που εμφανίζεται στα κέντρα των μεταναστών.

Αυτή, όμως, δεν είναι εικόνα ευνομούμενης χώρας, αλλά ξέφραγο αμπέλι. Και απ’ όπου λείπουν ο νόμος και η τάξη, οι πολίτες στερούνται το βασικό δικαίωμα ασφάλειας στη ζωή τους. Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει σ’ αυτό τον τομέα καμία εξαίρεση. Ως κυβέρνηση, που ελπίζουμε να γίνει σύντομα, ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού, πάντοτε και για όλους, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς εξαιρέσεις».

Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε η συγκρότηση Ομάδων Εργασίας, ενώ με απόφαση του κ. Χαρακόπουλου ορίστηκε Συντονιστής ο Ηλίας Βλαχογιάννης, πρώην βουλευτή και Γραμματέας ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, πρώην Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής