Μπαξεβανάκης: Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα ΑΕΙ

Τομή συνιστά η καθιέρωση των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑΕΙ, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

PACIFIC-SUN

«Δημιουργούμε σε όλα τα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που θα λειτουργήσουν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης διετούς διάρκειας, με προνομιακή εισαγωγή σε αυτά των αποφοίτων των ΕΠΑΛ, υπό το κύρος που έχουν τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε πολύ ενδιαφέρουσες ειδικότητες».

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, που δεν θέλουν να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα έχουν από εδώ και στο εξής τρεις δυνατότητες: τη φοίτηση στα ΙΕΚ, το θεσμό της μαθητείας, που ήδη υλοποιεί η κυβέρνηση από πέρσι «με πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα μέχρι σήμερα» και τη φοίτηση των παιδιών στα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑΕΙ.

«Και οι τρεις αυτοί δρόμοι οδηγούν στο επίπεδο 5 του ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων και γι` αυτό τον λόγο νομοθετούμε ότι οι απόφοιτοι και από τις τρεις αυτές δομές θα έχουν την ίδια μοριοδότηση σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη στον δημόσιο τομέα, την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση, δηλαδή εκατόν πενήντα μόρια», είπε ο κ. Μπαξεβανάκης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής