Αποστόλου: Κονδύλια 39,6 εκατ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε όλη τη χώρα

Το «πράσινο φως» για την προκήρυξη του μέτρου «Αγροτική Οδοποιία» από τις Περιφέρειες της χώρας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 39,6 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε από την Καβάλα, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, τους Δημάρχους Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου και Νέστου, τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κων. Μορφίδης. Δημ. Εμμανουηλίδης, και Γ. Παπαφιλίππου, καθώς και εκπρόσωπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, αλιέων, ομάδων παραγωγών, εξαγωγικών φορέων, της Αναπτυξιακής Καβάλας και του ΓΕΩΤΕΕ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, ολοκληρώθηκε από το υπουργείο το θεσμικό πλαίσιο και οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές διαδικασίες και πλέον οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης των Περιφερειών της χώρας μπορούν να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση Προσκλήσεων για το μέτρο της «Αγροτικής Οδοποιίας».

Το μέτρο θα συμβάλλει στην επέκταση και βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων, ειδικά σε περιοχές με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, όπως ορεινές και νησιωτικές περιοχές, καθώς επίσης και σε περιοχές με μεγάλη διασπορά αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Το μέτρο αυτό είναι το πρώτο μέτρο δημοσίου χαρακτήρα για το οποίο θα εκδοθούν Προσκλήσεις από τις Περιφέρειες.

Στη συνάντηση με τα στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεργασία του υπουργείου με τις Περιφέρειες για την αξιοποίηση του «βασικού εργαλείου» για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, κοινοτικής ενίσχυσης ύψους 4.7 δις ευρώ και συνολικής επένδυσης 6 δις ευρώ.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής