Απόφαση για το ελληνικό χρέος ζητούν Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Αριστερά

Με κοινή τους δήλωση, λίγες ημέρες πριν την σύνοδο του Εurogroup της 22ας Μαΐου, παρεμβαίνουν οι πρόεδροι τριών πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο.

PACIFIC-SUN

Οι Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρος των Σοσιαλιστών (S&D), Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUENGL), Σκα Κέλλερ και Φίλιπ Λάμπερτς, Συμπρόεδροι των Πρασίνων (Greens), ζητούν από το Εurogroup της 22ας Μαϊου να επισπεύσει τον άμεσο προσδιορισμό των μεσοπρόσθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, καλώντας παράλληλα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε «να αντιμετωπίσει αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα με εποικοδομητικό και λογικό τρόπο».

Η επιστολή της κοινής δήλωσης των τεσσάρων προέδρων, υπογραμμίζει ότι
«περαιτέρω καθυστερήσεις δεν πρέπει να γίνουν δεκτές μιας και θα θέσουν σε κίνδυνο τα πρόσφατα σημαντικά επιτεύγματα της Ελληνικής Οικονομίας» και επισημαίνει ότι «το Eurogroup φέρει την ευθύνη να στηρίξει την πορεία της Ελλάδας προς μία βιώσιμη ανάκαμψη».

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε τα εξής:

«Η κοινή δήλωση των Προέδρων των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, έχει ισχυρό θετικό αντίκτυπο και συμβολισμό. Ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας σε μια κρίσιμη στιγμή και ιδιαίτερα στον άμεσο προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς περαιτέρω εμπλοκές και καθυστερήσεις».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής